Societat

Divendres decau la limitació de 10 persones a les trobades i de l’aforament als centres religisos

El govern anuncia l’aixecament de totes les mesures contra la Covid-19 que afecten drets fonamentals

El gruix de la resta de mesures continuarà vigent i no es contempla la reobertura de l’oci nocturn

El govern ha anunciat aquest dimarts que el proper divendres decauran totes les restriccions contra a Covid-19 que afecten drets fonamentals, com la limitació de trobades a un màxim de 10 persones i la limitació de l’aforament als centres religiosos.

Així ho ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu la portaveu del govern, Patrícia Plaja, que ha precisat que el Procicat encara està treballant sobre la lletra petit de l’acord que entrarà en vigor divendres en una reunió que se celebra aquest migdia. Sí que ha donat per fet que ja no hi continuaran aquestes dues restriccions que afecten drets fonamentals, de manera que no caldrà sol·licitar l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Plaja ha confirmat que “el gruix principal de les mesures que són vigents” però que no restringeixen drets fonamentals “es manté gairebé igual”. No obstant, ha apuntat que “hi pot haver algun canvi pel que fa a l’aforament”, i ha esmentat en particular el dels esdeveniments esportius, sense concretar cap xifra. Segons algunes fonts, la Generalitat estaria estudiant augmentar del 30% al 40% l’aforament en espectacles esportius de més de 10.000 persones.

Pel que fa a les mesures que restringeixen l’oci nocturn, Plaja ha afirmat que el govern espera que sigui “el més aviat possible” però ha afegit que l’actual situació de la pandèmia no ho permet. “No es donen les circumstàncies”, ha dit. Preguntada per quin és el llindar per sota del qual el govern valorarà la reobertura de l’activitat, ha explicat que això no depèn només d’una condició, si bé ha reconegut que un indicador “important” és que els ingressats per la Covid-19 a les UCI baixin dels 100.

D’altra banda, la portaveu ha desmentit que el govern català contempli demanar a l’Estat “que s’implanti el passaport Covid” per accedir a determinats establiments o esdeveniments, tal com ha apuntat aquest matí la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Respecte de la possibilitat d’impulsar la vacunació a través d’“incentius” per a les persones que encara no s’han vacunat, Plaja ha garantit que “no es tirarà endavant cap mesura discriminatòria”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona