Societat

Fecasarm presenta un altre recurs judicial contra el tancament de l’oci nocturn

La patronal acusa el govern d’imposar mesures “arbitràries i desproporcionades”

L’organització empresarial adverteix que obrir els seus establiments és l’“única solució eficaç” per reduir les entrompades al carrer i festes il·legals

La patronal catalana de l’oci nocturn Fecasarm ha anunciat aquest dimarts un nou recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) –el tercer- per les restriccions al sector dictades pel govern, al que acusa d’imposar-li unes mesures “arbitràries i desproporcionades”.

L’entitat va interposar ahir un recurs de reposició contra la decisió del TSJC dictada la setmana passada, que va rebutjar la reobertura de l’oci nocturn interior –les terrasses sí que poden treballar- i va avalar l’hora de tancament de tota activitat a les 00.30 hores decretada pel govern.

Aquest dimarts la patronal ha anunciat a través d’un comunicat un recurs contenciós administratiu contra la resolució dictada pel govern el passat dia 3 de setembre, és a dir, contra la pròrroga de les restriccions aprovades per la Generalitat que afecten a l’oci nocturn.

En la nota es detalla que el recurs sol·licita mesures cautelars urgents perquè entén que la millora de les dades epidemiològiques ha d’anar acompanyada d’un relaxament de les restriccions als locals d’oci nocturn. En aquest sentit, al·lega que altres comunitats amb dades epidemiològiques similars ja han alleugerit les traves a l’oci nocturn.

En el seu recurs davant el TSJC, l’entitat insisteix que reactivar els locals d’oci nocturn legals és l’“única solució eficaç i immediata per reduir bona part de les botellades, festes il·legals i desordres públics”. Fecasarm adverteix que les celebracions de la festa de la Mercè, que arrenca el 23 de setembre, poden ser “caòtiques” si el TSJC no suspèn les restriccions.

La patronal es va reunir ahir amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per demanar-li la reobertura de l’oci nocturn i acabar amb les entrompades al carrer, però no hi va haver aproximacions entre les dues parts. Segons l’entitat, van demanar a Salut sense èxit la reobertura dels interiors dels espais d’oci nocturn, de manera que només hi puguin accedir les persones vacunades o les que presentessin un test previ negatiu. Segons el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, amb aquests controls es podrien fins i tot “millorar les dades epidemiològiques, ja que molts joves d’entre 20 i 34 anys es vacunaran si és obligatori per accedir als seus locals preferits”.

La patronal explica que Argimon els va dir que només flexibilitzaria les restriccions a la restauració i a l’oci nocturn si li ho ordenava el TSJC, “raó per la qual Fecasarm ha intensificat la seva lluita en els tribunals amb aquest nou recurs”.

Fonts del departament de Salut van dir ahir a Efe que el sector de l’oci nocturn havia demanat concretar una data de reobertura, però que Argimon va insistir que això dependrà de l’evolució de la pandèmia i de l’afectació assistencial. Amb tot, Salut va manifestar la seva voluntat de treballar amb Fecasarm en un pla per reobrir les discoteques de forma segura, després de la reiteració d’escenes d’entrompades als carrers de Catalunya els caps de setmana, sobretot a Barcelona.

Aquesta tarda està previst que representants de l’entitat es reuneixin amb membres del departament d’Empresa de la Generalitat per negociar una cinquena línia d’ajudes a les empreses del sector, un 50% de les quals està en situació d’insolvència, segons l’organització empresarial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona