Societat

El Procicat autoritza la represa de l’activitat castellera

L’entitat remarca que han prioritzat la validació d’un protocol únic tenint en compte la “realitat sanitària”

Santa Tecla a Tarragona o la Mercè a Barcelona seran les primeres diades castelleres que es podran fer amb les noves condicions

El Procicat ha aprovat aquest dimarts el pla que permet fer castells de fins a 160 persones. És un document elaborat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme del Departament de Cultura, que s’ha treballat conjuntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha celebrat l’aprovació, per part del Procicat, del protocol que ha de permetre reprendre les actuacions amb un màxim de fins a 160 persones per colla.

L’entitat ha remarcat que ha estat “permanentment” en contacte amb la Direcció General de Cultura Popular des de l’inici de la pandèmia presentant fins a quatre propostes concretes per flexibilitzar les mesures que afectaven els castells i s’han mantingut “desenes de converses i reunions”. “Des de la CCCC s’ha prioritzat en tot moment la validació d’un protocol únic que permetés la represa real de l’activitat castellera tot i tenir en compte la situació sanitària en la qual encara ens trobem”, han apuntat en un comunicat.

Segons es desprèn d’aquest document, els castellers hauran de dur mascareta, fer els castells en un màxim de quinze minuts, establir protocols d’entrada i sortida, i tenir la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les darreres 48 hores. Als menors de dotze anys se’ls faran tests d’antígens ràpids. El protocol es podrà estrenar per les festes de Santa Tecla de Tarragona o la Mercè de Barcelona.

Des del principi de la pandèmia, les mesures de seguretat aplicades per combatre el coronavirus han limitat de manera molt important la possibilitat de fer castells, que per les seves característiques requereixen la participació d’un nombre elevat de persones i amb un contacte físic imprescindible.

Ara, a banda dels 160 castells també s’autoritza un màxim de 25 grallers acompanyants, que hauran de complir les condicions de grup bombolla i mantenir en tot moment les distàncies de seguretat establertes. Les propostes han estat avaluades i validades de manera positiva pels equips tècnics de Salut Pública i Protecció Civil dels departaments de Salut i d’Interior, respectivament.

“Aquest pla està pensat perquè tots els castellers puguin fer la desescalada”, ha explicat Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. “Es tracta de començar amb aquests nous canvis, i anar obrint a poc a poc, sempre que la situació permeti tenir una evolució favorable”, ha afegit.

Els castellers participants també hauran d’estar associats a la colla castellera participant i practicar una higiene exhaustiva de mans i peus utilitzant gels hidroalcohòlics homologats. Amb tot, no es permet la interacció entre membres de les diferents colles que participin en la diada.

Els seguidors hauran de tenir un espai clarament separat, perimetrat i amb les indicacions necessàries, seguint sempre les condicions de seguretat que estableixin les resolucions vigents en cada moment per a la resta d’espectacles culturals. L’aforament permès serà el mateix que s’estableixi per als nivells d’alerta vigents en cada moment per als espectacles culturals a l’aire lliure o en espais interiors.

Aquest pla entrarà en vigor aquesta setmana, a partir del moment en què els consellers de Salut i d’Interior el signin, després de l’aprovació del Comitè Tècnic del Procicat d’aquest dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA