Societat

Unes 25.000 persones s’apleguen en una macrofesta a la Universitat Complutense de Madrid

La celebració s’ha allargat des de passada la mitjanit fins a les set del matí d’aquest dissabte

La UCM condemna l’incident i insta les administracions a sumar esforços per fer front al “problema social” que suposen aquestes trobades

Al voltant de 25.000 persones, segons la Policia Municipal, s’han concentrat aquesta nit de divendres a dissabte en un gran botellón a la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

La trobada ha començat passada la mitjanit i s’ha allargat fins a les set del matí d’aquest dissabte. La convocatòria s’ha difós a través de les xarxes socials amb motiu de les festes universitàries.

Fonts de la policia local han explicat a Efe que no han rebut cap avís ni informació prèvia de la Universitat, motiu pel qual no han pogut preparar l’operatiu corresponent, sense el qual, afirmen, “dissoldre unes 25.000 persones és una tasca gairebé impossible”. És per això que la presència policial s’ha limitat a feines de vigilància i control i a evitar incidents, sobretot als vials i a l’entorn del Metro.

Segons les fonts, la presència dels agents ha aconseguit que la gent se n’anés, però de manera molt lenta per la manca de mitjans de transport a aquestes hores de la matinada.

La Universitat Complutense ha condemnat els fets i ha apel·lat a un “compromís responsable” per part de la comunitat universitària per sortir de la pandèmia. “Des de la Universitat Complutense de Madrid condemnem aquestes celebracions incíviques i il·legals, que, a més, perjudiquen el patrimoni de la UCM, generen multitud de residus, amb el conseqüent impacte ambiental als nostres campus, i tenen un important cost econòmic per a la institució”, ha dit.

Segons la universitat, el seu servei de seguretat ha actuat amb “professionalitat” i ha seguit el protocol establert a mesura que s’ha produït l’arribada massiva de joves a la Ciutat Universitària.

La Complutense assegura que s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament, la Comunitat de Madrid i la Delegació del govern espanyol per crear un òrgan conjunt per mitigar aquestes celebracions en el futur. Segons els responsables del centre acadèmica, el botellón és un “problema social de gran profunditat” que necessitat sumar esforços de totes les administracions.

A la resta de la capital espanyola s’ha observat la presència de més gent al carrer que el passat cap de setmana, però no hi ha hagut incidents destacats. La Policia Municipal ha reforçat els seus serveis de prevenció de botellades amb uns dos-cents agents extra els caps de setmana.

La macrogresca a la UCM ha coincidit en el temps amb l’entrompada que unes 8.000 persones han protagonitzat al campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró