Societat

La meitat de la inversió gironina en habitatge, a Santa Eugènia

L’Ajuntament de Girona distribueix en deu barris la compra de 54 immobles, 24 places d’aparcament i 2 locals via tanteig i retracte

L’equip de govern lloa el 23% d’augment en finques per a casos d’emergència

De mitjana, els pisos comprats fan 62 m² i costen 62.300 euros

L’Ajuntament de Girona va detallar ahir els 4 milions d’euros d’inversió en habitatge públic per aquest any. D’aquesta quantitat, 3,3 milions seran per a la compra de finques i altres propietats, i 700.000 euros seran per a rehabilitació. La meitat dels pisos (29 de 54) seran al barri de Santa Eugènia, que també rebrà dos locals comercials per a entitats.

L’esforç municipal permetrà atendre casos d’emergència, van destacar la regidora d’Habitatge, Annabel Moya, i el vicealcalde, Quim Ayats, tots dos d’ERC. “Hi ha gent que no pot esperar”, va dir Moya. L’Ajuntament està en ple procés d’adquisició de 54 habitatges, 24 places d’aparcament (totes a Santa Eugènia) i 2 locals. Estan repartits en deu barris i s’adquireixen via tanteig i retracte; és a dir, l’administració té el dret preferent d’adquisició quan l’amo vol vendre una propietat. “Un empleat, adscrit a l’Oficina Municipal d’Habitatge, s’ha centrat els últims mesos en les operacions de compra d’habitatge”, va detallar Moya ahir a la sala Miquel Diumé de l’ajuntament.

Ayats va destacar que una compra d’habitatge amb aquest import “no s’havia fet mai” i és una operació “històrica” que permetrà augmentar un 23% el parc d’habitatge municipal, que actualment és de 172 immobles. El regidor va lloar la feina de l’àrea d’Habitatge de l’Ajuntament.

Un any després de l’entrada d’ERC a l’equip de govern com a socis de Junts, Moya va assenyalar que els 4 milions d’euros és una concreció del compromís que van assumir amb la ciutadania, que ha patit una doble crisi: l’econòmica de finals de la dècada passada, i la de la Covid-19.

Dels 54 habitatges que l’Ajuntament comprarà, més de la meitat són a Santa Eugènia (29), n’hi ha 10 al Pla de Palau, 6 a la Devesa i 3 a Sant Narcís, entre d’altres [vegeu gràfic]. Hi ha blocs de pisos sencers: dos a Santa Eugènia, un a la Devesa i un al Pla de Palau. De mitjana, els pisos comprats tenen 62 m² útils i costen 62.300 euros. El consistori confia a donar les claus als primers inquilins (llogaters) d’aquí a un mes.

Governant en minoria (13 regidors de 27), els 4 milions d’euros d’inversió en habitatge públic són fruit d’acords amb els tres grups de l’oposició. Amb Guanyem (sis regidors), al març l’equip de govern va tancar un acord per tal de destinar 3,1 milions a la compra de pisos. I en el ple municipal d’aquell mateix mes hi va haver una modificació de crèdit per destinar 887.700 euros a un pla d’inversió d’habitatge a executar aquest 2021. A banda de l’equip de govern, hi van donar suport el PSC (sis regidors) i Ciutadans –aleshores amb dos edils.

Domeny

ERC va recordar ahir, a més, l’acord de setmanes enrere amb la Generalitat i l’Institut Català del Sòl (Incasol) perquè el 2026 ja hi pugui haver un centenar de pisos d’habitatge de protecció pública (HPO) al pla de Domeny de Baix. “A més, el consistori ha activat la Taula d’Habitatge”, va exposar Moya.

LA XIFRA

3,3
milions
invertirà l’Ajuntament en la compra d’immobles per a habitatge públic. Destina 700.000 euros a rehabilitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA