Societat

La cursa per Barcelona arriba avui als carrers

La plataforma Barcelona Imparable crida a manifestar-se avui a Sant Jaume

La plataforma Barcelona Imparable escalfa avui la precampanya electoral per l’alcaldia de la ciutat convocant per aquest vespre una manifestació ciutadana que té com a objectiu “denunciar la situació de tristor de la ciutat”, segons explicava ahir un dels promotors de la iniciativa, Gerard Esteva.

L’acte d’aquesta tarda culmina un estat d’ànim ciutadà de disconformitat amb la gestió de l’equip de govern que lidera Ada Colau, que ha anat creixent en els últims temps i que es concreta amb quasi 120 entitats i associacions que han signat el manifest de Barcelona Imparable.

L’acte d’avui posarà el termòmetre en el descontentament ciutadà que fins avui s’ha posat de manifest amb diverses concentracions, poc nombroses. L’última convocatòria per protestar contra la gestió de Colau va ser amb motiu del pregó de la Mercè, però aquell dia es va impedir l’accés a la plaça de Sant Jaume, que va estar tancada.

Barcelona Imparable és una amalgama de societat civil i món de l’empresa, amb una picada d’ull a l’independentisme. No hi és, ni hi està vinculat Foment del Treball, i el seu president, Daniel Sánchez Llibre, segons explica Gerard Esteva, però sí els empresaris del món del comerç i el turisme agrupats a Barcelona Oberta. El suport de la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC), vinculada des de sempre al catalanisme, allunya el moviment dels sectors unionistes, tot i que Barcelona Imparable parla només de ciutat i no del país. De l’èxit de la concentració d’avui en depèn el futur del moviment, que analitzarà la resposta ciutadana per decidir quines passes es fan en el futur.

Entre els signants crida l’atenció la presencia d’una associació de comerciants del barri de Sant Antoni, un punt de Barcelona del qual l’equip de Colau fa bandera per la instauració dels criteris de superilla que, segons la versió oficial, està portant un increment de visites al barri i també de vendes.

La clara aposta de Colau per combatre el model de mobilitat tradicional també es veu reflectida en la contestació de Barcelona Imparable pel gran nombre d’entitats vinculades al món de l’automòbil que signen el manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT