Societat

Un nou restaurant donarà feina a les persones del carrer

Pedra Petita obrirà les portes a Barcelona la primavera de l’any vinent

El projecte oferirà cuina vegana de qualitat

Una bona taula i una bona causa. Aquesta és la filosofia i el propòsit que s’amaga darrere del projecte de Pedra Petita, un restaurant que obrirà les portes la primavera de l’any vinent a Barcelona amb dues peculiaritats, oferir cuina vegana de qualitat i donar feina a persones que estiguin al carrer. No serà una escola de cambrers, sinó un restaurant que es vol que sigui de nivell i que funcioni des del primer moment, on els treballadors aprendran un ofici que els ha de permetre tenir una estabilitat laboral.

Pedra Petita és també el nom de la fundació que impulsa el projecte, darrere el qual hi ha Ernest Morera, fins fa poc màxim responsable del gimnàs social Sant Pau, una institució que treballa donant aixopluc a gent del carrer, o l’empresari immobiliari Marc Roca Mola. Entitats socials que treballen amb persones sense sostre, com ara la Fundació Arrels, o el menjador social de la parròquia de Santa Anna també donen suport al projecte.

Pedra Petita obrirà les portes a l’Eixample de Barcelona, dirigit per un xef de prestigi, amb un cap de sala de primer nivell, oferint cuina vegana amb un menú de perfil alt i donant feina a deu persones, cinc de les quals procediran del carrer. L’objectiu és que, després d’aprendre l’ofici, aquestes persones passin a integrar la plantilla d’altres restaurants que hauran signat un acord de col·laboració amb Pedra Petita. La rotació dels treballadors serà anual, amb la qual cosa cada any es rescataran cinc persones del carrer. El restaurant també disposarà d’un hort propi, a Corbera de Llobregat, que serà manat per una persona treta també del carrer.

“Els treballadors tindran un sou digne i també un allotjament”, explica Ernest Morera, que defensa aquest tipus de projectes de “transformació de la realitat de les persones” abans que l’assistència que no els permet progressar. Morera destaca que és un projecte inèdit, sense precedents.

LA XIFRA

300.000
euros
és la inversió de què disposa el projecte per posar en marxa el Pedra Petita la primavera de l’any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona