Societat

Centenars de mossos i policies locals es manifesten per demanar respecte i suport institucional

Denuncien l’augment d’agressions a agents i la pèrdua d’“autoritat”

Els sindicats policials es queixen de la “politització” de la professió i la “falta de valentia” per defensar-los davant d’alguns sectors

Centenars de policies s’han manifestat aquest dissabte a la tarda al centre de Barcelona per denunciar les agressions i reclamar respecte i suport institucional.

Uns 2.000 agents dels Mossos d’Esquadra i de diferents cossos locals (segons la Guàrdia Urbana de Barcelona) s’han concentrat a les portes del Parlament cap a les set del vespre i han marxat fins a la plaça Sant Jaume rere una pancarta amb el lema “Per la seguretat pública”.

La mobilització ha estat convocada pels sindicats dels Mossos d’Esquadra SAP-FEPOL, USPAC, SPC, SME, CAT-EM, SEIME-FEPOL, SICME, AFITCME i SEI, de les Guàrdies Urbanes i Policies Locals SICPOL, SFP-FEPOL, SAP-PL i SAPOL així com per l’associació professional APME.

Els organitzadors han llegit un comunicat conjunt on denuncien que en els últims mesos els policies han estat objecte d’“atacs directes que han provocat una falta d’autoritat i una deslegitimació” de la seva professió.

Els sindicats també s’han queixat de “la politització constant” de la professió i han demanat acabar amb la “utilització partidista” de la seguretat “per desgastar el govern de torn”. En aquesta línia, han denunciat “la falta de valentia política” per defensar els agents dels diferents cossos de seguretat “davant segons quins sectors”.

A més, han advertit que la manca de recursos amb la que han hagut d’afrontar “situacions extremadament complexes” –en referència per exemple als dispositius contra les entrompades- ha provocat un “esgotament evident” que, sumat a la “falta de suport polític” els ha portat a una situació “insostenible”.
“És per aquest motiu que la Policia de Catalunya es veu obligada a dir prou! Exigim que la manifestació d’avui sigui un punt d’inflexió. El respecte i la dignitat de la Policia de Catalunya (com passa de forma generalitzada a la resta de l’Estat) està en joc”, han sentenciat.
Els policies que han sortit al carrer a manifestar-se consideren que la protesta d’aquest dissabte ha de servir “com a mínim” per donar un “toc d’atenció” als responsables institucionals perquè actuïn amb la “determinació necessària” per protegir als agents, ja que, si no, adverteixen, l’estat del benestar es veurà “greument afectat”.

Els sindicats convocants ressalten que el debat sobre el model policial que abordarà el Parlament ha de representar en les seves conclusions a l’“àmplia majoria” dels ciutadans, que no veuen la Policia de Catalunya “com un enemic, sinó com un col·lectiu professional que treballa i garanteix la seva seguretat col·lectiva, anteposant-la fins i tot a la seguretat individual de les persones que la integren”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona