Societat

Renfe vol agilitzar la neteja de grafits als trens

Invertirà 1,57 milions en un sistema per eliminar pintades sense passar pel taller

Renfe té previst invertir 2,4 milions d’euros en nous sistemes complementaris de neteja de grafits als trens, un dels actes vandàlics que provoquen més despesa econòmica. Un dels nous sistemes és un servei d’eliminació de grafits externs a través de brigades mòbils que es desplaçaran a les estacions on hi ha trens bruts de pintades i faran la feina en torn de nit. D’aquesta manera, es podran agilitzar les actuacions de neteja i reduir el temps que els combois vandalitzats no poden prestar el servei. Els equips de neteja s’encarregaran també de retirar els residus que s’hi generin i deixaran l’espai completament net. El servei tindrà una durada de quinze mesos i un import d’adjudicació d’1,57 milions d’euros. Mayte Castillo, directora de Rodalies de Catalunya, assegura que el contracte té com a objectiu l’eliminació de tots els grafits externs del material mòbil de Rodalies i recorda que Catalunya “és el lloc on es concentren més actes vandàlics d’aquest tipus”.

L’altra novetat consisteix en el servei de vinilatge exterior de la imatge corporativa en una trentena de trens de rodalies i de mitjana distància. Aquest vinilatge exterior dels vehicles protegeix els trens de la corrosió i de les pintades que fan els brètols.

L’import de licitació del contracte és de 847.000 euros i inclou actuacions en la millora de l’exterior de 30 unitats. El servei es durà a terme a les bases de manteniment de Renfe de Sant Andreu Comtal, Cornellà de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Montcada i Mataró.

Més de 900 actes vandàlics

Durant els primers nou mesos d’aquest any, Renfe ha compatibilitzat un total de 921 actes vandàlics als trens de Rodalies de Catalunya. Des del mes de gener i fins al mes de setembre, la neteja dels grafits pintats durant aquests atacs contra el material mòbil ha suposat per a la companyia una despesa de 3.328.730 euros, o el que és el mateix: més de 12.000 euros diaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona