Societat

El govern destina 6 milions a l’impuls de la gestió forestal dels boscos privats

L’executiu destaca la necessitat d'adaptar els boscos als efectes del canvi climàtic i prevenir els grans incendis forestals

Les actuacions estan finançades a través de l’Instrument de Recuperació de la Unió Europea

El govern ha aprovat aquest dimarts una partida plurianual de sis milions d’euros per a una convocatòria extraordinària del Centre de la Propietat Forestal destinada a impulsar la gestió forestal dels boscos privats de Catalunya.

Les ajudes aprovades aquest dimarts, la convocatòria de les quals es publicarà al novembre, es destinaran a treballs forestals, especialment en boscos joves, com fer aclarides i altres tasques perquè la vegetació creixi “de forma vigorosa”. Segons el govern, d’aquesta manera s’afavorex la biodiversitat i la prestació de serveis relacionats amb l’ecosistema.

L’executiu català considera “indispensable” la gestió forestal per adaptar els boscos del país als efectes del canvi climàtic, prevenir els grans incendis forestals i mantenir un teixit de petites i mitjanes empreses forestals que fixen població en zones rurals.

La nova partida és una de les mesures que impulsa el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per activar la gestió forestal del país emmarcades en l’Agenda forestal 2020-2025, i en l’Estratègia de la Bioeconomia de Catalunya 2021-2030. Les actuacions estan finançades a través de l’Instrument de Recuperació de la Unió Europea, mitjançant el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia