Societat

La mascareta acompanya les Fires de Girona després dels estralls de la Covid-19

Comencen onze dies de festa a Girona amb el pregó i la invitació a viure-la amb “seny”

La Copa recupera l’ambient nocturn amb els primers concerts

Les Fires de Sant Narcís del 2020 van ser les primeres en un segle que es van suspendre, a causa de la Covid-19 –només hi va haver un dia i mig de celebració–. En canvi, les del 2021 seran com les del passat. O gairebé. Caldrà dur mascareta fins i tot a l’aire lliure si no es pot mantenir la distància d’1,5 metres. Ateses les aglomeracions que hi podria haver a l’espai d’atraccions de la Devesa i durant els concerts a la Copa, als agents d’una empresa privada contractats perquè la gent s’autoprotegeixi se’ls gira feina.

El regidor de Cultura i vicealcalde, Quim Ayats (ERC), diu que la ciutadania està molt il·lusionada per celebrar Sant Narcís, “cosa que es contagia a tots”. El responsable polític de l’àrea ha destacat la “feina titànica” de moltes persones (empleats municipals) per adaptar-se a les circumstàncies canviants per organitzar els actes.

Ayats ha insistit que Girona és la primera de les capitals catalanes que podran assaborir una festa “normalitzada”. El regidor, però, demana seny: “No hi ha actes amb perímetre, no hi ha control d’aforament, però tots volem que surti bé i hem de tenir seny.”

Quatre cercaviles de gegants (la Baba Babarota, la Fal·lera Gironina, els de Santa Eugènia de Ter i els de l’Esquerra de Ter i Caixa de Trons) confluiran a la plaça del Vi de Girona, abans del pregó, que començarà a les 20 h i anirà a càrrec del GEiEG, dos anys després de l’anterior, el de la degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, Assumpció Puig, el 25 d’octubre del 2019. La pregonera va parlar “amb el cor encongit”, deia, just després de la sentència del procés. Fa dos anys es van suspendre les barraques.

A banda del pregó, avui també obrirà les portes la Fira de Mostres i començaran els concerts de nit –a les 22.30 h– a la Copa. Avui serà el torn d’Oques Grasses i Biflats.

A partir de demà hi haurà música al parc del Migdia (amb Vega i Gemma Humet). L’Ajuntament informa que, en aquest espai, en el concert del divendres 5 de novembre l’osonenc Guillem Roma substitueix l’actuació de l’Orchestra Fireluche i Pau Riba per motius de salut.

LA DATA

07.11.21
serà
l’onzè i últim dia de les Fires. A les 20 h hi haurà castell de focs a càrrec de la Pirotècnia Estalella.

“Perfecte i net”, diu un firaire del lloc de caravanes

Les atraccions ja estan del tot instal·lades a la Devesa. No hi haurà autocaravanes ni vehicles, que han estat traslladats a l’aparcament de la Copa (la Copa 2), però sí parades, restaurants temporals i establiments de tot tipus, incloent-hi parades de castanyes i moniatos.

Per primer cop, els firaires faran vida a la Copa i no entre els plàtans de la Devesa. “Allò és perfecte, net; i aquí [al parc] era antihigiènic”, explicava ahir al matí José Romero, que té una atracció infantil (carrusel pirata). Romero, a qui coneixen com a Macareno, va arribar diumenge a Girona des de Sevilla. Fa quaranta anys que ve per Sant Narcís. Perit industrial, ahir al matí mostrava documentació a una empresa contractada pel consistori, que vetlla per les mesures de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat