Societat

Prop de mig milió de vehicles sortiran de la zona de Barcelona el cap de setmana

Trànsit preveu que les vies amb més mobilitat siguen les que connecten amb la muntanya

Es desplegarà un dispositiu especial que inclou 1.158 controls preventius dels Mossos

El Servei Català de Trànsit (SCT) estima que aquest cap de setmana llarg de Tots Sants surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona prop de 485.000 vehicles, una xifra molt similar al 2019, abans de la pandèmia de Covid-19. A partir de migdia de l’1 de novembre s’espera que tornin a la zona d’influència de la capital catalana uns 265.000 vehicles.

L’SCT i els Mossos d’Esquadra desplegaran un dispositiu especial d’ordenació, regulació i control del trànsit entre les tres de la tarda del divendres 29 d’octubre i la mitjanit de dilluns a dimarts, 1 de novembre –que inclou la celebració de la Castanyada- per minimitzar les possibles afectacions de circulació i vetllar per la seguretat viària.

Aquesta és la primera operació especial de trànsit de plena tardor i es preveu que hi hagi més afluència a les vies que connecte amb zones de muntanya i interior del país, com la C-16, C-17, C-14 i C-55, així com l’N-145 d’entrada al principat d’Andorra. També s’esperen retencions a l’AP-7, la B-23 i la C-58, tant en la sortida com a la tornada. De cara a dilluns la situació es pot complicar a l’A-2, als trams de Jorba i entre Castellolí i Abrera.

A les autopistes alliberades de peatge, com l’AP-7, la C-32 nord i la C-33, és previsible un increment del trànsit pel transvàs de desplaçaments cap a aquestes vies ràpides, tal com ha succeït en caps de setmana anteriors.

Atès que la festivitat de Tots Sants aquest any coincideix en dilluns, alguns desplaçaments correspondran a les visites tradicionals als cementiris, fet que pot provocar algunes complicacions viàries en els seus accessos.

És per això que Trànsit demana als usuaris que aquest cap de setmana, i sobretot de cara al retorn de dilluns, 1 de novembre, planifiquin els trajectes i evitin en la mesura del possible la franja horària de les cinc de la tarda a les nou de la nit, en què es preveu un nombre més elevat de desplaçaments.

A més, demana la màxima prudència i responsabilitat als conductors durant els seus desplaçaments per prevenir possibles accidents. L’SCT recorda que des de l’1 de gener fins al 27 d’octubre d’aquest any han mort a la xarxa viària interurbana catalana 111 persones en 105 accidents mortals.

Un total de 1.297 efectius dels Mossos d’Esquadra de Trànsit vetllaran per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa viària. El dispositiu inclou 1.158 controls a les vies de màxima mobilitat i també a les  secundàries: 303 d’alcoholèmia i drogues; 239 de distraccions; 211 de seguretat passiva; 167 de motocicletes; 151 de velocitat, i 87 controls de transports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES