Societat

Uns 154.500 vehicles surten de l’àrea metropolitana de Barcelona

La xifra representa el 32% dels 485.000 desplaçaments previstos per a l’operació sortida de Tots Sants

Les principals complicacions de trànsit s’han produït a l’AP-7, A-2, C-16, C-17, C-58 i a les Rondes de Barcelona

Un total de 154.409 cotxes han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda i les vuit del vespre d’aquest divendres, en la primera l’operació sortida del cap de setmana de tres dies de Tots Sants, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Aquesta xifra representa el 32% del total dels 485.000 vehicles que Trànsit preveu que surtin fins a les tres de la tarda de dissabte, una xifra molt semblant a la de 2019, abans de les restriccions de mobilitat per la pandèmia de Covid-19.

L’SCT calcula que entre les dotze del migdia fins a la mitjanit del dilluns 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, tornin cap a la primera corona metropolitana de Barcelona uns 265.000 vehicles.

Trànsit ha fet una crida a planificar els trajectes durant el cap de setmana i en especial per a la tornada. De cara a dilluns, recomana evitar en la mesura del possible circular en la franja horària de les cinc de la tarda fins a les no de la nit, que és quan es preveu una xifra més elevada de desplaçaments.

Entre avui i dilluns, els Mossos d’Esquadra faran 1.158 controls a la xarxa viària catalana, dels quals 303 seran de drogues i alcohol.


Retencions quilomètriques a l’AP-7
A banda de les rondes de Barcelona, l’AP-7 ha estat la via que més volum de més trànsit ha suportat durant tota la tarda de divendres. Dos vehicles avariats a Mollet i Barberà del Vallès han complicat encara més la situació en aquesta autopista, que ha arribat a registrar cues de fins a 18 quilòmetres entre Granollers i Cerdanyola del Vallès, en sentit sud. A la mateixa via, un accident ha obligat a tallar el trànsit a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en sentit sud durant uns 20 minuts.

Un altre sinistre ha provocat retencions importants de sis quilòmetres a l’A-2, entre Sant Andreu de la Barca i Martorell, en sentit Lleida,

Altres retencions destacades s’han produït a la C-58, amb set quilòmetres entre Barcelona i Barberà del Vallès de sortida de la capital catalana; a la C-17, amb sis quilòmetres entre Granollers i Mollet en direcció cap a Barcelona; a l’A-2, amb sis quilòmetres entre Cornellà i sant Feliu en sentit Martorell, i a la C-16, amb fins a 10 quilòmetres entre Cal Rosal i la Nou de Berguedà.

Aquest divendres el pic màxim de la suma de cues ha estat de 111,7 quilòmetres cinc minuts abans de les set del vespre, un 20,5% menys que el 2019, quan a deu minuts de les set les retencions sumaven 140,4 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona