Societat

El Govern anuncia un increment salarial del 9% per als treballadors del 112

Argimon es mostra “absolutament obert” a fer de mediador en el conflicte al 061 i a abordar també la internalització del servei

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dimecres un increment salarial del 9% per als treballadors del servei d’emergències 112. Ha estat durant la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres al Parlament, en resposta a una pregunta del grup d’ERC.

Elena ha lamentat que l’esmentat servei d’emergències va travessar una situació “delicada” durant els mesos de maig i juny com a conseqüència de la fallida de l’empresa que el gestionava.

Una vegada resolts els problemes immediats derivats de la fallida, ha explicat el conseller, el govern català va obrir un nou procés de licitació per a aquest servei que incorporava millores laborals per als seus treballadors.

Entre altres coses, el nou contracte inclou penalitzacions en cas d’impagament de sous i preveu una pujada salarial del 9%.

En paral·lel, el govern català ha començat a estudiar la possibilitat d’internalizar aquest servei: “Ens semblaria una bona decisió”, ha apuntat Elena, que ha explicat que s’està impulsant una comissió per estudiar la internalització del 112. Elena ha obert aquesta comissió a la participació del comitè d’empresa i representants dels treballadors.

D’altra banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el Govern està “absolutament obert” a tenir en compte totes les possibilitats sobre el futur del 061, ja sigui per mantenir el servei com està actualment o per “començar a estudiar la internalització”. Empleats de tots dos serveis es troben en vaga.

Argimon ha respost a la CUP que Salut està oberta a mediar en el conflicte entre els treballadors i l’empresa, tot recordant que el 061 el gestiona el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El conseller ha afegit que també estan oberts a tenir en compte “totes les possibilitats que hi ha al voltant del 061”, on ha situat l’estudi de la internalització.

La diputada de la CUP li ha retret que si està disposat a mediar podia dirigir-se a la porta del Parlament, on aquest matí s’han concentrat els treballadors en el marc de la vaga que tenen en marxa i amb l’objectiu d’entregar al conseller de Salut un document amb les seves reivindicacions. Argimon ha insistit en seu parlamentària que la interlocució “és del SEM”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins