Societat

L’Ajuntament preveu més intensitat de trànsit en hora punta els primers dies d’obertura del túnel de Glòries

S’obrirà al trànsit la matinada de dissabte

La pavimentació de l’exterior, la pintura i el canvi en la regulació semafòrica es farà divendres a la nit

L’obertura del túnel de Glòries en sentit Besòs, a partir d’aquest dissabte 6 de novembre, podria generar més intensitat de trànsit en hora punta els primers dies. Així ho afirma el gerent de Mobilitat i Infraestructures de l’Ajuntament de Barcelona, Manuel Valdés, que ho emmarca a un fet habitual quan hi ha qualsevol canvi d’hàbit en la mobilitat. Amb tot, confia que s’anirà “apaivagant” amb el pas dels dies. Segons explica Valdés, les proves de comunicació i els sistemes del túnel ja s’han comprovat i l’últim pas ara per obrir-lo al trànsit dissabte és la connexió de l’actual vial en superfície i el túnel. Això, ha dit, es farà divendres a partir de les 22.30 i consisteix en la pavimentació de l’exterior, pintura i un canvi en la regulació semafòrica.

En el cas que la climatologia no ho permetés, si divendres a la nit hi hagués pluja intensa que impedís fer les tasques, es podria fer el dissabte, ja que la intensitat de trànsit és inferior que entre setmana.

Valdés recorda que el túnel té un carril específic per al transport públic i destaca que la “complexitat” de l’obra ha estat “molt alta”, ja que el túnel passa per sota de diverses línies ferroviàries i s’ha hagut de treballar amb aquestes línies funcionant. Malgrat les condicions complexes, aquestes s’han superat. En aquest sentit, Valdés assenyala que no s’ha generat cap incidència destacable i que tècnicament la complexitat s’ha assumit “de la millor manera”.

Canvis en la mobilitat

Amb el túnel en funcionament en sentit Besòs la sortida de la ciutat per la C-31 es farà per dins del túnel. L’altre sentit s’obrirà a principis de l’any vinent.

L’obertura del túnel en sentit Besòs comportarà algunes modificacions en la mobilitat. A partir del dissabte 6 de novembre, l’accés al túnel es farà des de la Gran Via de les Corts Catalanes, a l’alçada del carrer de Padilla. El túnel donarà servei a tots els vehicles que vagin en direcció Badalona/Mataró (C-31) i als que hagin d’agafar la sortida del carrer Bilbao. Els vehicles que accedien a la C-31 des del carrer Llacuna ja no ho podran fer des d’aquest punt i hauran d’anar a buscar el tronc central de la Gran Via des de la incorporació del carrer Selva de Mar, passant pel carrer Perú.

Pel que respecta al trànsit local de la zona, la mobilitat sempre s’articularà a través dels carrers de l’entorn del parc de les Glòries. Concretament, s’haurà d’utilitzar el carrer Castillejos (sentit mar), Bolívia (sentit Besòs), Badajoz/Independència (en sentit muntanya) i Aragó (en sentit Llobregat).

Tot i això, de moment, i fins que no s’obri el túnel d’entrada a la ciutat a principis del 2022, els vehicles que es desplacin en sentit Llobregat podran continuar travessant pel mig de la plaça.

El carril de la dreta del tronc central de la Gran Via, a l’altura del carrer Padilla es desviarà obligatòriament per enllaçar amb el carrer Castillejos. El lateral mar de la Gran Via serà exclusiu per a bus, taxi i veïns en el tram Ciutat de Granada a Rambla del Poblenou, i també en el tram de Marina a Padilla. Des del carrer Castillejos els vehicles no podran accedir a la Gran Via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot