Societat

El cos d’Agents Rurals incrementa el seu pressupost en un 18%

En l’acte commemoratiu del 35è aniversari de la creació del servei es lliuren 236 reconeixements als agents més veterans

La feminització del cos és un dels reptes de futur

El cos d’Agents Rurals veu incrementat el seu pressupost en un 18%, passant de 38 a 44,7 milions d’euros. Així ho ha detallat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, aquest dimecres, durant l’acte commemoratiu del 35è aniversari de la creació del cos. La celebració, que ha tingut lloc al Monestir de Santes Creus (Alt Camp), ha reunit prop de 300 agents. S’han lliurat 236 reconeixements als membres amb més de 25 i 35 anys de servei. Elena ha anunciat la millora dels recursos i una promoció de 100 nous agents, fins arribar als 800 l’any 2024. Actualment hi ha 490 efectius, dels quals 427 són homes i 63, dones. “Encara tenim molta feina per fer, només un 14% són dones, la feminització del cos és un dels reptes de futur”, ha afirmat Elena.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit aquest dijous l’acte d’obertura de la commemoració del 35è aniversari de la creació del Cos d’Agents Rurals, una celebració que ha tingut lloc aquest matí al Monestir de Santes Creus i que dona el tret de sortida a un any d’activitats i iniciatives.

Tant Elena com el director general del cos, Marc Costa, han volgut reconèixer un cos molt sovint “invisibilitzat”. En aquest sentit, durant l’acte s’ha deixat palès el gran paper del cos, des dels inicis, en la lluita contra els incendis -per investigar-ne les causes o vetllar quan hi ha un alt risc de foc.

Costa ha demanat una “aposta ferma” vers el cos. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha intervingut en l’acte a través d’un vídeo enregistrat, ha garantit el compromís del Govern per dotar el cos d’eines, incrementant el nombre de recursos materials i també humans.

A part de la convocatòria de 100 noves places, també s’incorporaran 45 persones més en administració i serveis. El cos d’Agents Rurals, creat formalment el 10 de novembre del 1986, actualment compta amb 490 agents. L’any 2020 el cos va dur a terme un total de 116.260 actuacions.

236 reconeixements a agents del cos

Durant l’acte s’ha entregat un reconeixement als agents amb més anys de servei al cos. S’han lliurat 137 plaques commemoratives als agents rurals i treballadors en actiu amb 25 anys de servei o més, així com a 23 agents que s’han jubilat recentment. També s’ha reconegut la tasca de 76 agents de la primera promoció dels Agents Rurals i que, per tant, estan treballant al cos des de la seva creació fa 35 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona