Societat

Arrenca la tretzena edició del Gran Recapte d’Aliments que estima en 10 milions les donacions necessàries

Enguany es manté l’aposta per les donacions digitals i s’incorpora com a novetat el petit comerç

Tret de sortida a la tretzena edició del Gran Recapte d’Aliments, que enguany també aposta per les donacions digitals. Segons ha explicat Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments, l’edició anterior es van recaptar 7,8 milions d’euros, una xifra “esplèndida” que amb la incorporació del format digital de les donacions va suposar un 19% més de recaptació que amb el sistema d’entrega física d’aliments. “Per fer front al 35% de demanda que estem suportant estimem que necessitarem uns 10 milions d’euros”, ha indicat, cridant a fer front al dèficit alimentari. La principal novetat d’enguany és la integració del petit comerç a través d’una ‘app’ que permet registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.

El tret de sortida d’aquesta edició s’ha fet des del Mercat de Sants i ha comptat amb la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau; el vicepresident Jordi Puigneró; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; i la regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín. També hi han estat presents representants del Mercat de Sants i de les entitats socials Canpedró i el Gra de Blat.

En roda de premsa, Brutau ha destacat que una de les novetats d’enguany és la implicació del petit comerç amb una nova ‘app’. Aquesta aplicació, dissenyada amb l’assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clics registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.

Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri perquè un cop finalitzada la campanya s’adquireixin els productes d’alimentació que més es necessitin amb el saldo disponible en cada establiment. Així, Brutau ha matisat que la donació no va al Banc dels Aliments, sinó que va dirigida directament a les entitats del barri i de proximitat, que tindran un crèdit obert per l’import de les donacions.

El vicepresident Puigneró, també conseller de Polítiques Digitals, ha assegurat que la tecnologia pot ser “una gran aliada” de projectes solidaris com el Gran Recapte. En aquest sentit, ha posat en valor la transformació digital necessària que s’ha accelerat amb la pandèmia i ha desitjat que la iniciativa sigui un èxit.

A banda de les donacions en mercats i comerç de proximitat a través d’aquesta app, també es poden fer donacions a través del web del Gran Recapte fins a l’11 de desembre o bé fer-ho via donacions monetàries en caixes de supermercat fins al 27 de novembre. A més, també es pot fer via bizum o en compres en línia en pàgines web de diferents cadenes de distribució d’aliments.

Brutau ha indicat que a Catalunya hi ha 250.000 persones necessitades del Bancs dels Aliments i ha detallat que han percebut un 35% d’augment de sol·licituds. “No podem tancar els ulls ni fer-nos els sords davant d’aquesta situació d’alarma”, ha advertit. Brutau també ha valorat la tasca dels voluntaris i l’aliança amb mercats i botigues.

Per la seva banda, Ballarín ha explicat que els mercats municipals s’han sumat de manera molt activa al Gran Recapte i ha destacat la “solidaritat i generositat” als mercats. Segons ha dit, 13 s’han sumat al repartiment a través del recapte digital, 3 dels quals s’hi ha sumat tota l’associació de comerciants: el de Sants, el Ninot i l’Abaceria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins