Societat

vilobí del penedès

Estudien accions contra el propietari de les guixeres

Fa sis mesos que hi ha bandes que treuen material de les antigues fàbriques, i fins i tot n'han arrencat les tanques

L'Ajuntament de Vilobí del Penedès no descarta la possibilitat d'emprendre accions contra l'empresa multinacional propietària de les antigues pedreres de guix de Vilobí. Des que el 1991 van deixar de practicar l'extracció de pedra, les fàbriques han quedat abandonades, però ara les antigues naus s'han convertit en un focus de delinqüència. S'hi troben bandes que desmantellen tot el material que poden per vendre'l i, fins i tot, s'hi han arrencat les tanques que envoltaven les fàbriques i el Pèlag Gran. El mes passat els Mossos van detenir una persona que agafava ferro d'una de les naus, però el detingut va al·legar que tenia el permís de l'empresa. La multinacional no va saber confirmar si aquella era la persona que havien contractat o no per fer aquesta feina. En vista del perill que hi pugui haver qualsevol accident a la zona i de la falta de notificació d'aquestes tasques al consistori, l'alcalde, Joan Esteve, ha intentat posar-se en contacte amb l'empresa, però li ha estat impossible. Esteve assegura, però, que insistirà fins que trobi una solució, i pensa en la possibilitat d'emprendre accions contra la multinacional si no n'assumeixen la responsabilitat. El consistori ha signat un conveni amb l'empresa per ocupar-se de la gestió dels Pèlags a canvi de la construcció de 34 cases a la zona. La decisió, però, ha tingut crítiques d'alguns veïns i, sobretot, del grup de l'oposició municipal.

Llacs al fons de les pedreres

Els Pèlags són unes surgències d'aigua que van aparèixer al fons de les antigues pedreres de guix que hi havia a Vilobí del Penedès i que van obligar l'empresa que dirigia l'activitat extractiva a abandonar-la l'any 1991. Des d'aleshores, les fàbriques en què es tractava el mineral han estat abandonades. La primavera passada, l'empresa va anunciar a l'Ajuntament la intenció d'intervenir-hi pel perill que això suposava, però aquest estiu s'ha convertit en el punt de trobada de gent que es dedica a vendre ferro sense dir-ne l'origen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs