Societat

Cristina Núnez

Família d’acollida

“Ells tenen dos pares, dues mares i molts avis”

Són l’exemple d’una família d’acollida. La Cristina és psicòloga i treballa a Adopta, una entitat acreditada per acompanyar les famílies en l’adopció internacional. Fa dotze anys va respondre a la crida de la direcció general de la Infància i l’Adolescència per trobar famílies amb professionals disposats a acollir menors tutelats per l’administració. Amb tres fills biològics que entraven en l’adolescència, la Cristina i el seu marit van decidir fer l’acollida temporal de dos germans de quatre i cinc anys, el més petit amb un trastorn cognitiu. “L’experiència ha estat molt positiva i fàcil”, diu la mare dels dos nois, ara ja adolescents. “No hi ha diferències i han pujat igual com ho vam fer amb els nostres”, explica la Cristina, que a la vegada és àvia de tres nets dels més grans. “Quan facin els divuit anys ells decidiran si es queden o volen fer la seva”, afegeix la mare de família, que reconeix que al seu entorn hi ha ajudat el fet que “han fet molta pinya” . Els dos nois, en Pau i l’Eloi, han crescut en contacte amb els pares biològics. “Han assumit que tenen dos pares, dues mares i molts avis” explica satisfeta de l’estret lligam entre les dues famílies.

Relativitza el fet que l’acollida temporal finalitzi quan siguin majors d’edat. “Són com fills teus i saps que com a adults faran la seva, com hem fet tots”, reconeix la Cristina, que de manera altruista ha decidit educar i fer-se càrrec dels dos germans fins a convertir-se en “petits homes”. Aquesta psicòloga considera que l’administració hauria d’incentivar i donar més visibilitat a l’acolliment. “Es fan campanyes per acollir els caps de setmana o les vacances, però després no se’n sent a parlar més”, assenyala la mare, que lamenta que hi hagi tants infants en centres d’acollida, molts d’ells amb alguna discapacitat. “Segur que hi ha famílies que ho farien, com nosaltres i no saben ni per on començar”, afegeix la Cristina, que reivindica més suport de l’administració per orientar i posar recursos per als infants amb necessitats especials que requereixen més atenció específica. “Som una mica hipòcrites com a societat quan diem que som una ciutat acollidora i que volem refugiats, però aquí tenim els centres plens. Se m’escapa”, reflexiona aquesta mare i a la vegada professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró