Societat

Borràs proposa que Cambray assumeixi la direcció de l’escola de Canet

“No pot ser que diguem que no podem fer res. Tenim competències plenes en ensenyament”, diu la presidenta del Parlament

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, proposa que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, assumeixi la direcció de l’escola de Canet de Mar que ha d’impartir el 25% en castellà a una classe de P5 per ordre del TSJC. “No pot ser que diguem que no podem fer res. Tenim competències plenes en ensenyament. I no es pot deixar la responsabilitat només als professionals”, ha defensat la presidenta de la cambra catalana en una entrevista a ’Ràdio 4 i La2’. I, en aquest sentit, ha recordat que Clara Ponsatí, com a consellera d’Educació, va assumir el control de tots els centres educatius durant uns dies perquè les escoles poguessin ser col·legis electorals de l’1-O i eximir així de responsabilitat als directors.

Borràs ha defensat que la Generalitat “ha de tenir capacitat” d’actuar replicant d’aquesta manera el conseller Cambray, que ha dit que no es pot fer res davant la decisió del TSJC sobre l’escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme). Segons la presidenta del Parlament, cal fer alguna cosa i cal que es trobin “les eines a l’abast” tot recordant que la Generalitat té “competències plenes” en ensenyament.

“És impossible que no es pugui fer res. Per exemple assumir les competències de la direcció del centre per descarregar la pressió sobre els professionals”, ha suggerit per després recordar que ja ho va fer Ponsatí el 2017. “Tenim aquest model i es pot fer servir”, ha reblat.

D’altra banda, Borràs ha dit que és “evident” que no hi haurà lleis espanyoles que blindin la llengua catalana. I davant d’aquesta situació, ha apostat per fer lleis catalanes que protegeixin la llengua.

També ha carregat contra la negociació d’ERC amb el govern espanyol per les quotes a la llei espanyola de l’audiovisual perquè, segons ha dit, la llengua “no ha de ser una opció de negociació partidista”. De fet, ha negat que s’hagi de negociar aquesta qüestió i considera que només s’ha d’exigir perquè es tracta de complir una directriu europea. I la manera d’exigir que es compleixi és, segons la presidenta del Parlament, aprovant o no els pressupostos estatals.

En aquest context, Borràs ha apostat per “fer-se forts” amb les lleis catalanes i, concretament, tornant a impulsar la llei audiovisual catalana que va decaure en la legislatura anterior per la convocatòria de les eleccions. En l’última Junta de Portaveus, de divendres passat, ERC no va votar a favor d’incorporar aquesta llei al ple del Parlament d’aquesta setmana. I, segons Borràs, això va passar perquè “hi ha agendes de partit diferents a la del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia