Societat

Desnonen una família vulnerable del pis de l’Eixample on vivia des de feia més de 20 anys

Prop d’una cinquantena de persones han intentat impedir sense èxit el llançament

Una família ha estat desnonada aquest dilluns del pis de l’Eixample on vivia des de feia prop de 25 anys. Es tracta del Carlos i la seva mare, de 77 anys, amb vulnerabilitat reconeguda. Segons l’Ajuntament de Barcelona, és la setena data de llançament i la segona que ha arribat a porta. Davant dels diversos intents de desnonar la família del pis on viuen, en mans d’un gran tenidor, activistes del moviment per l’habitatge s’han concentrat a les portes de l’immoble per impedir el llançament. Amb tot, els Mossos d’Esquadra hi han enviat un dispositiu i han anat retirant un per un amb la tècnica de l’arrenca cebes els activistes, que han fet resistència pacífica fins a l’últim moment. Finalment, el desnonament s’ha executat.

Veïns i membres del Sindicat de Llogateres, la PAH i altres col·lectius pel dret a un habitatge digne s’han concentrat dins i fora del número 209 del carrer Roger de Flor a primera hora del matí. Amb l’arribada de la comitiva judicial s’ha decidit executar el llançament tot i la presència d’una cinquantena d’activistes, motiu pel qual s’ha requerit la presència dels Mossos d’Esquadra, que cap a les 10.30 han tallat el trànsit i han muntat un dispositiu amb agents antiavalots i prop d’una desena de furgones.

Un per un, els agents han anat traient els activistes concentrats a la porta de l’immoble, que han fet resistència pacífica. Un cop desallotjats, la policia ha accedit a l’interior del bloc i ha tret de casa seva el Carlos. També han retirat les pancartes que els activistes havien penjat al balcó.

El conflicte amb la propietat es remunta al 2017, quan el bloc de 28 pisos del número 209 del carrer Roger de Flor va ser comprat per una nova companyia, que segons els sindicats de llogaters va optar per no renovar el contracte dels casos que tenien contractes temporals.

Segons fonts municipals, la família té informe de vulnerabilitat i està atesa i acompanyada pels serveis d’Habitatge des de març 2018.

“En tot aquest temps s’ha informat i impulsat a la família en reiterades ocasions a realitzar diferents tràmits com entrar a la borsa de lloguer, al registre de sol·licitants d’HPO, aportar la documentació per tal que la propietat oferís un lloguer social (abans de la suspensió del decret 17/2019 pel TC) i, en aquests moments, per incorporar-se a la mesa d’emergències”, assenyalen.

Des dels serveis municipals d’Habitatge, indiquen les mateixes fonts, s’ha prioritzat la realització dels tràmits i recursos propis, com és la borsa de lloguer; i alhora s’ha mediat amb la propietat per tal de suspendre les anteriors dates de desnonament amb l’objectiu de poder concretar una alternativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona