Societat

Apolo i Razzmatazz suspenen l’activitat els propers 15 dies per les restriccions imposades pel govern

L’ASACC constata que les sales grans “estan tancant” i que s’estan suspenent “molt concerts”

L'associació avança que la Generalitat obligarà a fer seure el públic i això fa “inviable econòmicament” l’activitat d’aquests espais

Les sales Apolo i Razzmatazz han confirmat aquest dijous que suspenen respectivament la seva activitat de concerts i sessions de club a partir d’aquesta mitjanit “a causa de les noves mesures restrictives” ordenades pel govern.

“Ha estat bonic… mentre ha durat. Gràcies per acompanyar-nos sempre, especialment durant els últims mesos, ànims a totes les companyes i fins aviat”, s’acomiada l’Apolo hores abans del concert de Mishima d’aquesta nit, l’últim abans del tancament, que serà d’almenys quinze dies.

La sala Razzmatazz ha publicat un comunicat en la mateixa línia, on rebutja unes mesures que “tornen a castigar la cultura estigmatitzant un cop més un sector que ha demostrat tenir un grau molt baix d’incidència en la pandèmia”.

I és que quan encara no s’ha publicat el decret del govern que concreta les restriccions, l’ASACC ha avançat que, a més de la reducció d’aforament, els obligaran a fer seure el públic, cosa “inviable econòmicament”.

L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) constata que les sales grans “estan tancant” i que se suspenen molt concerts.

Des de l’ASACC expliquen a l’ACN que si bé el govern no prohibirà l’activitat musical que no impliqui ball, sí que obligarà a les sales a programar els concerts amb el públic assegut com a mesura preventiva. “Això ja va provocar el tancament general abans de l’octubre per la inviabilitat econòmica”, recorda al respecte la seva gerent, Carmen Zapata.

Aquesta condició és la que hauria fet que sales grans i no adaptades per al públic en butaca (com el Razzmatazz o l’Apolo, entre altres) anunciïn el tancament. Zapata lamenta que “les sales grans estan tancant” com a conseqüència d’aquestes mesures i afegeix que altres que no ho faran o no voldrien fer-ho pateixen perquè “s’ha instal·lat la incertesa”. “No es venen entrades i s’estan retornant a centenars”, constata.

La situació serà menys greu als equipaments que ja disposen de pistes o platees amb seients i que tenen programació musical, com auditoris o teatres. Aquests espais, però, hauran de fer front a una reducció de gairebé un terç del seu aforament. En concret, el govern ha decretat un límit del 70% de l’ocupació per a les activitats culturals.


Final d’una treva de dos mesos
Tot plegat arriba quan només han passat un parell de mesos que la majoria de sales va poder començar a reobrir després de més d’un any tancades per la pandèmia. Des d’aleshores, les sales havien reprès l’activitat amb un aforament limitat al 80%. Però el temor de les autoritats a l’impacte que pugui tenir la nova variant òmicron de la Covid-19 ha desembocat una nova onada de restriccions que posen una vegada més en dificultats l’activitat d’aquests espais culturals.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat