Societat

L’oci nocturn recorre demà al TSJC les restriccions del govern

El sector considera que les mesures adoptades per la Generalitat manquen “de justificació i proporcionalitat”

Fecalon alerta que es produiran “problemes de convivència” a l’espai públic i “festes il·legals” si es manté el tancament dels locals per Cap d’Any

Les entitats representatives del sector de l’oci nocturn a Catalunya presentaran demà dilluns un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra les noves restriccions decretades per la Generalitat per la Covid, com el toc de queda o el tancament de discoteques.

El passat 21 de desembre el Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (Asacc) i el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província ja van escenificar un front comú contra aquestes noves mesures.

Fa uns dies Fecasarm va anunciar que formalitzaria aquest recurs el 27 desembre. Aquest diumenge, en declaracions a EFE-TV, el president de Fecalon, Fernando Martínez, ha precisat que el recurs que presentarà demà també recull l’adhesió del Gremi de Restauració, de les sales de concert i dels empresaris de les discoteques, entre d’altres entitats.

Martínez ha assegurat que les mesures adoptades per la Generalitat, que inclouen la limitació de reunions de més de 10 persones o la reducció d’aforaments al 50 % a l’interior de bars i restaurants, manquen “de justificació i proporcionalitat”. I és que segons ell, “la pressió hospitalària no és alarmant en aquests moments”.  “Catalunya sempre ha de ser diferent”, ha lamentat.

El president de Fecalon ha augurat “problemes de convivència” a l’espai públic i “festes il·legals” si es manté el tancament dels locals de l’oci nocturn la Nit de cap d’any. En aquest sentit, ha considerat que estarien disposats a assumir un “confinament de tota la població” després d’aquesta data durant un temps limitat, com “han fet altres països”, si els indicadors epidemiològics i la pressió hospitalària van “malament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona