Societat

Marxa lenta de taxistes per reclamar més seguretat

Desenes de conductors protesten contra l’onada d’agressions que pateix el sector

Demanen poder instal·lar càmeres de seguretat a l’interior dels taxis

Desenes de taxistes han protagonitzat una marxa lenta per la Gran Via fins a la seu de l’Autoritat Metropolità del Taxi (AMB), on es troba l'Institut Metropolità del Taxi (IMET),  per protestar contra l’onada d’agressions que viu el sector. Segons informa Elite Taxi, reclamen poder instal·lar càmeres de seguretat a l’interior dels vehicles.

El portaveu d'Elite Taxi, Tito Álvarez, que ha denunciat que els taxistes estan patint "atacs extremadament violents". A més, subratllen que els seus serveis jurídics arribaran "fins on faci falta" perquè consideren que l'IMET està actuant contra la llei orgànica de protecció de dades. La marxa lenta –que ha estat convocada per tots els sindicats i associacions del sector a l'àrea metropolitana- ha començat a l'avinguda Tarragona de Barcelona a les deu del matí i ha recorregut la Gran Via, plaça Europa, plaça Cerdà i l'avinguda Carles I fins arribar a la seu de l'AMB, que han rodejat. Els conductors han reclamat poder instal·lar càmeres a l'interior dels vehicles, ja que consideren que els dispositius de seguretat que tenen actualment estan "totalment desfasats" i "no funcionen bé". Segons han dit, ho posen de manifest les agressions que diversos companys han patit en els últims mesos, que van des d'atacs amb navalles fins a intents de robatori. De fet, a la marxa hi havia diversos cartells on es llegia 'Stop violència', en suport a les agressions que han patit alguns taxistes. "Quan reclamem millores ens posen una reunió per fer-nos callar", ha criticat el portaveu d'Elite Taxi, Tito Álvarez. En aquest sentit, ha explicat que la solució que els hi dona l'IMET és "millorar" el servei del 112 o instal·lar un dispositiu en el mòdul on hi ha el número de la tarifa de manera que el conductor el pugui prémer quan hi ha una situació de perill. Álvarez ha assegurat que aquestes millores són "positives", però, al mateix temps, ha criticat que des de la darrera comissió de seguretat que van tenir el 29 d'octubre no han tornat a saber "absolutament res". Pel que fa a les càmeres, Álvarez ha valorat que els motius que dona l'IMET per impedir la seva instal·lació són "totalment ideològics i polítics". "Diuen que van contra la intimitat i que la gent pot deixar de pujar als taxis perquè portem càmeres", ha apuntat. "És una cosa que no serà obligatòria, igual que pots agafar un cotxe híbrid o un Mercedes, pots agafar un cotxe amb càmera", ha defensat el portaveu. En aquesta línia, ha assegurat que veuen les càmeres com un "valor afegit" en el servei. Álvarez ha avançat que estan estudiant des del punt de vista judicial si és il·legal que l'IMET els hi prohibeixi instal·lar càmeres, ja que asseguren que la llei orgànica de protecció de dades ho permet. "Arribarem fins on faci falta i emprendrem accions judicials contra els qui ens ho estan prohibint", ha avançat. Així mateix, ha reiterat que la mobilització d'aquest dimecres és la primera d'altres que tenen previstes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre