Societat

L’Ajuntament de Barcelona congela la majoria de preus i tarifes públiques pel 2022

El Zoo, el Tibidabo, el Bicing o els centres cívics mantenen preus i els poliesportius pugen com l’IPC

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat els preus públics i privats per l’any vinent, amb la congelació de tarifes com a tònica general. Pel que fa a l’empresa pública municipal BSM destaca que les tarifes del Zoo, el Parc d’Atraccions del Tibidabo i del Park Güell es mantenen idèntiques a l’any passat, sense cap increment.

El Park Güell manté els preus generals d’accés a 10 euros, amb entrada gratuïta per als menors de fins a 6 anys. Cal tenir en compte que els veïns dels barris d’influència del Park també tenen accés gratuït, així com totes aquelles persones inscrites al registre Gaudir Més.

El Zoo de Barcelona també manté les tarifes d’aquest any i el preu de l’entrada no patirà cap variació, ni pel que fa a l’entrada general ni al cost de l’abonament ZooClub. Els preus van dels 12,95 als 21,40 euros, amb entrada gratuïta pels menors de 3 anys. Els abonaments van dels 25 als 94,06 euros.

El Parc d’Atraccions del Tibidabo manté els mateixos preus, que varien en funció de si l’accés és a la totalitat del Parc o a l’Àrea Panoràmica.

El servei públic de bicicletes compartides Bicing també manté les tarifes implementades en el desplegament del nou model. Els preus van dels 35 als 50 euros.

També Endolla Barcelona, la xarxa de punts de recàrrega elèctrica de la ciutat que gestiona BSM, aplica els mateixos preus que els vigents durant l’any 2021 malgrat l’augment del preu de l’electricitat.

Equipaments municipals i altres prestacions i serveis públics

En relació als centres cívics, ludoteques, casals de barri, de joves i de gent gran, el criteri general és el manteniment de les tarifes de 2021. En el cas dels centres cívics, els tallers adreçats a infants, adolescents i joves i els d’interès territorial i públic, i als espectacles no s’aplica cap increment perquè incideixen en sectors de població especialment vulnerables. També es mantenen les reduccions del 15% per a persones a l’atur i persones amb discapacitat. Sí que es preveu per part de l’ICUB poder actualitzar algunes tarifes en determinats tallers o itineraris, aplicant l’increment de l’IPC previst del 3,1%.

El mateix passa amb les Instal·lacions Esportives Municipals on les tarifes s’incrementen un 3,1% (segons IPC) com a criteri general. Es mantenen les tarifes socials per a usuaris individuals amb Targeta Rosa, Serveis Socials, persones a l’atur, o tarifes monoparentals, així com els ajuts a usuaris del Campus Olímpia i les bonificacions a usuaris d’activitats esportives extraescolars.

Els preus públics fixats des de l’àrea de Drets Socials, amb prestacions com ara el servei d’atenció domiciliària, els àpats en companyia, les residències, els habitatge tutelats o els centres de dia per la gent gran, no modificaran tarifes. Així mateix es mantenen els preus públics dels serveis especials de neteja o recollida de residus per a la ciutadania.

Pel que fa als arxius, com ara l’Arxiu Municipal Contemporani o els Arxius de Districtes, es modifica l’estructura dels preus del servei d’Arxius, agafant com a referència les tarifes del Departament de Cultura de la Generalitat, i amb l’objectiu de simplificar i harmonitzar la seva estructura, i reduir els preus. També Cementiris de Barcelona manté congelats els preus dels serveis de cremació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona