Societat

Bars i restaurants poden desallotjar fins a la una de la matinada

L’hora de tancament és a dos quarts d’una, però la Generalitat aclareix que tenen mitja hora per buidar el local

Fecasarm celebra que “aquest aclariment permetrà deixar sense efecte una gran quantitat de sancions” imposades durant les restriccions

El departament d’Interior ha aclarit aquest dijous que els locals de restauració poden estar oberts fins a dos quarts d’una de la matinada, si bé tenen un marge d’una mitja hora més, fins a la una, per desallotjar els clients.

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/noves-mesures-per-contenir-els-brots-covid-19/#bloc4

Arran d’una consulta de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), el departament d’Interior ha afegit un paràgraf a la pàgina web on detalla les restriccions relacionades amb la Covid-19 en el qual confirma que la restauració també té 30 minuts addicionals a de l’horari de tancament per buidar els locals.

Fins ara la Generalitat només havia especificat aquesta mitja hora extra per desallotjar en relació amb als “locals o establiments on es realitzin activitats recreatives musicals i activitats culturals”.

La nota afegida indica que “cal aclarir que per als serveis de restauració (...) també els són d’aplicació els 30 minuts, a partir d’aquella hora (00.30 hores), a l’efecte de poder dur a terme les accions destinades a fer sortir la gent i cessar tota l’activitat pròpia de l’establiment”.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, s’ha mostrat satisfet per la decisió de la Generalitat. En un comunicat, la patronal de l’oci nocturn celebra que “aquest aclariment permetrà deixar sense efecte una gran quantitat de sancions imposades a locals de restauració durant la pandèmia”, ja que fins ara s’interpretava que no disposaven de la mitja hora addicional.

Segons Fecasarm, alguns cossos policials com els de Salou (Tarragonès) o Palamós (Baix Empordà) han multat repetidament els locals de restauració entre dos quarts d’una i la una malgrat les queixes dels restauradors.

D’altra banda, la patronal recorda que les persones que surtin a la una de la matinada d’una activitat ubicada en un municipi afectat pel toc de queda no poden ser sancionades, atès que la normativa ja preveu “com a excepció” aquesta eventualitat. En tot cas, recomana dur el tiquet acreditatiu de la consumició que s’hagi fet al local.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona