Societat

Educació atorga 158.279 ajuts de menjador

És gairebé 16.500 més que fa un any

El Departament ha destinat fins ara a aquesta partida gairebé 131 milions d’euros

El Departament d’Educació ja ha atorgat 158.279 ajuts de menjador, fet que suposa un increment de 16.483 ajuts respecte les mateixes dates de l’any passat. Del total de beques, concedides a principis de desembre, 126.971 cobreixen el 70% del cost del servei de menjador i un total de 31.308 cobreixen el 100%. En total són 16.483 ajuts més respecte les mateixes dates de l’any passat, 9.871 dels quals cobreixen la totalitat i 6.612 el 70%. Per tal de cobrir aquests ajuts, Educació ha destinat de moment una dotació econòmica de gairebé 131 milions d’euros, fet que suposa 19 milions més que en les mateixes dates de l’any passat.

En tot cas, és una partida oberta, ja que durant tot el curs s’admeten noves sol·licituds i també peticions de revisió pel fet que la família hagi patit variacions en la seva situació socioeconòmica. Per aquest fet el total dels ajuts concedits, a final del curs, pot ser superior a l’actual.

Més de 36.500 infants reben beca menjador a Barcelona aquest curs, 2.000 més que l’any passat

Més de la meitat de les ajudes atorgades cobreixen tot el cost de l’àpat
Redacció

Les beques de menjador escolar atorgades des de principi de curs a Barcelona arriben a un total de 36.543, 2.071 més que l’any passat, una xifra que suposa un increment del 5,7%.

Són dades facilitades aquest dilluns pel Consorci d’Educació de Barcelona i actualitzades fins al novembre, de manera que falten les ajudes del període obert, que s’atorguen durant tot el curs als alumnes nouvinguts o que les seves famílies tinguin dificultats econòmiques sobrevingudes.

Per tipus d’ajuts, 16.514 beques menjador han estat del 70% (4,43 euros) i 20.029 del 100% (6,33 euros). 25.182 ajudes corresponen a alumnes de centres públics i 11.361, de concertats.

Pel que fa als ajuts complementaris de 5 euros als alumnes escolaritzats en centres d’educació especial o en Unitats de Suport a l’Educació Inclusiva (SIEI), se n’han atorgat un total de 442.

Els ajuts són finançats pel Departament d’Educació (78%) i l’Ajuntament de Barcelona (22%), que complementa l’aportació de la Generalitat per al conjunt de Catalunya. El consistori complementa els ajuts cobrint les famílies en situació de vulnerabilitat greu detectades en diferents dispositius de Serveis Socials municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona