Societat

Educació obre la borsa de treball per l’allau de baixes

Ja s’han nomenat més de 4.000 substituts

46.205 alumnes i 7.183 docents estan confinats

Educació demana esperar que es generi la recepta abans d’anar a la farmàcia a fer el test

Educació va tornar ahir a obrir la borsa de treball per trobar substituts per als mestres i professors titulars (i altre personal educatiu) que estan confinats: més de 7.000. Segons va explicar ahir en una roda de premsa la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, fins ahir s’havien comptat 46.205 alumnes confinats (15.313 més que dimecres) i 7.183 docents confinats (914 més que el dia anterior).

Des del diumenge 9, Educació ha nomenat més de 4.000 substituts, per això, i tement que el ritme de baixes continuï, Educació vol ampliar el nombre de docents de reserva, que ara mateix és de 8.000 mestres de primària i uns 14.000 professors de secundària. Patrícia Gomà va admetre que és possible que alguns dels substituts nomenats no siguin ben bé de l’especialitat afectada, però va recordar que el més important en aquesta emergència és que tots els centres “continuïn funcionant”.

Una estona abans de la roda de premsa, el conseller Josep Gonzàlez-Cambray es va reunir telemàticament amb directors de tots els centres, públics i concertats, del país, a qui va aclarir els nous protocols.

La responsable de programes de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, va recordar que aquests protocols no eren els que s’havien previst i treballat per a Catalunya però que es van pactar amb el ministeri i les comunitats autònomes el dia 9 de gener (la vigília de començar les classes). La doctora Asso va aclarir els detalls dels nous protocols, bàsicament, que a infantil i primària només es confinaran els grups que tinguin cinc o més alumnes contagiats o el 20% dels alumnes en grups menys nombrosos. A secundària i postobligatòria es continuaran confinant els que no estiguin immunitzats. És precisament per seguir aquest paràmetre que ahir a tot Catalunya només hi havia dos grups confinats d’un total de 72.000.

Asso va aclarir que els alumnes d’infantil i primària que siguin contacte directe d’un company contagiat per covid no s’han de fer obligatòriament un test d’antígens ràpid (TAR) i poden continuar assistint a classe, sempre que no tinguin símptomes. També va aclarir que en el cas que sí que es fes el TAR, “és preferible esperar a tenir el resultat negatiu” per continuar assistint a classe, però va insistir que “no és obligatori esperar” si no es tenen símptomes.

Sobre el problema generat a les farmàcies, que s’han trobat amb famílies que hi portaven els fills quan la recepta per practicar el TAR no estava activada, la doctora Laia Asso va explicar que, després de tenir coneixement d’un positiu en el grup bombolla del fill, els pares han d’accedir a l’aplicació La Meva Salut per comprovar si apareix la recepta que possibilita fer el TAR a la farmàcia. Una vegada confirmada la recepta, el nen, al costat d’un adult si és menor de 15 anys, pot dirigir-se a qualsevol de les 1.600 farmàcies adherides al programa, on llegiran el codi de barres de la targeta sanitària del menor i trobaran la recepta per fer el TAR. El resultat s’enviarà en les hores següents per SMS després de fer el test.

LA FRASE

El més important en aquesta emergència és que tots els centres continuïn funcionant
Patrícia Gomà
secretària general d’Educació

La concertada també alça la veu

Les escoles concertades no estan trobant d’entrada problemes per cobrir les baixes que la covid està provocant en el seu personal docent, però sí que han detectat que hi ha substituts que si són cridats pel Departament d’Educació per cobrir una baixa a l’escola pública marxen. Així ho va explicar a l’ACN el responsable de comunicació de la Fundació Escola Cristiana, Sergi Gallego, que detalla que estan cobrint unes 20 baixes diàries de docents en les 400 escoles que agrupen però que hi ha substituts que “al cap de dos dies marxen” perquè han rebut un nomenament de la pública. Segons Gallego, la situació és “complicada” i si els grans volums de baixes es mantenen “es pot produir un problema per al conjunt de la comunitat educativa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona