Societat

El govern situa la reobertura de l’oci nocturn en les properes setmanes

Es reuneix aquesta tarda amb el sector

La decisió sobre mantenir o no el passaport covid es prendrà aquesta mateixa setmana i s’aplicaria de forma immediata

El govern es reunirà aquest dimarts a la tarda amb representants del sector de l’oci nocturn. Així ho ha anunciat en roda de premsa la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, que ha indicat que l’obertura de discoteques i bars musicals es produirà a les “properes setmanes”, seguint criteris epidemiològics. Segons Plaja, el compromís del govern és evitar allargar “ni un dia més del necessari” la reobertura de l’oci nocturn, malgrat que encara no hi ha fixada una data concreta. L’Executiu, que aixecarà divendres la majoria de les restriccions contra la covid, està pendent de rebre aquesta setmana l’informe del Comitè Científic Assessor per decidir sobre el passaport covid, que podria caure immediatament si així s’acorda.

Assistiran a la reunió amb representants de l’oci nocturn les conselleries d’Interior, de Salut i d’Empresa i Treball, a l’espera que el sector pugui reobrir en les properes setmanes, “sempre i quan el virus no torni a sorprendre’ns amb un nou gir de guió”, en paraules de Plaja.

Segons la portaveu, el Govern està ponderant l’“equilibri fràgil” entre les restriccions i la situació epidemiològica actual, amb xifres de contagis que segueixen sent “astronòmiques”. Amb tot, ha dit que l’altíssima incidència de la variant òmicron en el conjunt de la població està sent menys severa que la prevista pels pitjors pronòstics pel que fa a afectació hospitalària.

Canvis

Entre les restriccions que cauran aquest divendres, hi ha la limitació de 10 persones en les trobades socials i les limitacions d’aforament i horaris vigents, que afectaven fins ara sectors com la restauració, la cultura, els gimnasos, els parcs d’atraccions, els actes religiosos i les cerimònies civils, entre d’altres. Es tracta de restriccions que han deixat de ser necessàries i que ja no estan justificades, però que “han servit de molt”, ha remarcat Plaja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA