Societat

Posen en marxa un ‘park & ride’ a l’estació de Rodalies de Viladecans

És el novè de l’àrea metropolitana de Barcelona i el següent es farà a Sant Boi de Llobregat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Viladecans han posat en marxa un aparcament d’intercanvi (’park & ride’) ubicat a l’exterior de l’estació de Rodalies del municipi, al carrer de la Tecnologia. És el novè aparcament d’intercanvi impulsat per l’AMB i els municipis. Disposa d’un total de 155 places i funciona de dilluns a divendres de 5 a 23 hores amb l’app AMB P+R. A banda de connectar amb la línia R2 de Rodalies, també permet enllaçar amb les línies L88, VB1 i VB2 del servei de Bus Metropolità. El següent servei d’aquest tipus es farà a Sant Boi de Llobregat.

Actualment, amb aquesta nova incorporació, el servei d’aparcaments d’intercanvi metropolitans P+R està disponible en set municipis metropolitans (Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol, Cervelló, Cornellà i Viladecans) amb 9 espais de P+R i 573 places d’aparcament. L’objectiu de l’AMB és arribar a les 1.500 places, segons recull el PMMU 2019-2024, el full de ruta de la mobilitat metropolitana.

El servei de P+R ja té 6.875 usuaris registrats, dels quals més de 6.100 són usuaris actius d’alguna de les zones d’aparcament en servei. L’AMB, d’acord amb l’ajuntament implicat, preveu fer arribar properament el servei d’aparcament d’intercanvi a Sant Boi de Llobregat.

En general, per fer servir aquests estacionaments P+R, els usuaris s’han de registrar al servei a través de l’app AMB P+R Aparcaments d’Intercanvi Metropolitans, i podran aparcar-hi gratuïtament el vehicle. Un cop iniciat el servei a través de la mateixa app podran viatjar amb qualsevol mitjà de transport públic. Després del viatge de tornada amb transport públic i prèvia comprovació del títol de transport a la màquina validadora, els usuaris poden retirar el vehicle de la zona d’estacionament i finalitzar el servei d’aparcament a través de la mateixa app.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona