Societat

L’oci nocturn reobrirà el dia 11 sense restriccions

El sector celebra l’alleujament després de 600 nits de tancament acumulades des de l’inici de la pandèmia

Ni límits d’aforament, ni restriccions horàries, ni necessitat de presentar el passaport covid per entrar. El govern va anunciar ahir que l’oci nocturn podrà tornar a obrir les portes divendres de la setmana vinent. Amb l’aixecament del tancament de discoteques, bars musicals i sales de festes, Catalunya torna a l’escenari previ a la sisena onada, just abans de Nadal. Allò va ser un cop dur per al sector, a les portes del que havia de ser la millor setmana del 2021, amb Cap d’Any a la vista.

Els empresaris de l’oci nocturn van celebrar ahir l’alleujament després de 600 dies acumulats de tancament des de l’inici de la pandèmia de coronavirus. No està clar què passarà amb els botellots alternatius que es formen arran de la impossibilitat d’accedir a les discoteques, però és d’esperar que vagin a la baixa, malgrat que sigui més barat consumir a l’aire lliure que comprar una entrada.

Aquesta vegada, la reobertura es produeix en millors condicions que anteriorment, ja que es podrà obrir fins a les sis del matí i no caldrà ni demanar el passaport covid per entrar als recintes, una mesura molt qüestionada que va acabar caient la setmana passada davant l’evidència que la vacuna no frena l’escampall de la variant òmicron.

De fet, les discoteques van ser el conillet d’índies del certificat covid, que posteriorment es va estendre a bars, restaurants, gimnasos i residències d’ancians.Sigui com vulgui, ara ja només queda dempeus l’obligatorietat de les mascaretes, també qüestionades per alguns experts.

Reconeixement als qui cuiden els avis

E.F.

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) instava ahir per carta el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a fer un reconeixement al sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència. La presidenta de la patronal del sector, Cinta Pascual, reivindicava la “tasca ingent” que s’ha fet durant les sis onades de la covid, recordant que han fet “tot el possible” per fer compatibles la seguretat i la salut de les persones que atenen. Pascual reclama al màxim responsable del govern l’impuls d’una “transformació social”, que es va anunciar a l’inici de la legislatura i que hauria d’implicar “visibilització i reconeixement explícits” cap al sector. En aquest sentit considera que, ara per ara, els professionals “no reben aquest reconeixement” de la Generalitat, un fet que qualifica d’“injust” perquè són “imprescindibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera