Societat

El govern espanyol planteja un permís de set dies remunerat per tenir cura de familiars

Belarra afirma que cal aprendre de les lliçons que deixa la covid i proposa també una renda de criança

El govern espanyol plantejarà un permís de set dies remunerat per tenir cura de familiars. Aquesta mesura s’inclourà en la futura llei de famílies, segons ha explicat aquest dijous la ministra de Drets Socials, Ione Belarra. La ministra ha apuntat que cal “aprendre” de les lliçons de la covid i, al mateix temps, homologar-se a altres països de la Unió Europea (UE). L’objectiu és que el permís sigui d’un “mínim” de set dies i estigui “100% remunerat”. El projecte vol incloure també una renda de criança, una prestació universal per als infants que suposi un “recurs extra” que doni més suport a la criança i permeti lluitar contra la desigualtat.

Belarra ha avançat aquests aspectes del projecte durant la jornada ’Una llei per a protegir a totes les famílies’. Durant la mateixa s’ha presentat el llibre blanc que ha de ser el full de ruta de la futura norma. La ministra ha afirmat que li l’objectiu és que la llei arribi al consell executiu en els propers mesos.

Ha dit també que el que es vol aconsegir és que tenir una família a Espanya sigui “una miqueta més fàcil”. Ho vol fer tornat temps a les famílies i és que Belarra ha reconegut que fan falta més polítiques de conciliació a Espanya i més coresponsabilitat de l’estat.

Reconeixement de tots els models de família

Més enllà d’aquestes mesures, la norma vol reconèixer “tots els models de família” i millorar la seva protecció social. Belarra ha apuntat que s’han fet avenços legislatius al respecte però “massa parcials” i ha assegurat que es treballa perquè totes estiguin reconegudes i protegides.

Al mateix temps, ha dit que calen mesures per garantir que un infant té les mateixes oportunitats independentment de les condicions socioeconòmiques de la seva família. Per això, es vol promoure també una renda de criança universal per als menors.

De la seva banda, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha lamentat que el model econòmic i social viu d’”esquenes” a la realitat que suposa que les dones suporten majoritàriament les tasques de cura. “Aquesta situació ja no dona més de si”, ha alertat. Per això, ha assegurat que es treballarà perquè l’estat es faci coresponsable amb un sistema estatal de cures i per ser avantguardes en la incorporació de noves polítiques a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins