Societat

Puigneró, sobre els Jocs Olímpics al Pirineu: “Només hi veig oportunitats”

El vicepresident diu que l’Aragó “no ha estat mai un problema”, però demana a Lambán ser “més prudent”

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha qualificat els Jocs Olímpics d’hivern 2030 com “una oportunitat” per al Pirineu i ha defensat la col·laboració amb l’Aragó. “Només veig oportunitats, però el territori haurà de decidir si vol tirar endavant o no. Estem estudiant dues lleis per decidir el tipus de consulta”, ha afirmat Puigneró en una entrevista dominical a ’La Vanguardia’. Sobre la polèmica amb l’Aragó i la plantada del president Lambán a Aragonés, el vicepresident del Govern ha volgut treure-hi ferro. “No hauria d’haver passat. Aragó no ha estat mai un problema per participar en aquests Jocs Olímpics que s’impulsen des de Catalunya. El president Lambán ha de tenir una actitud més prudent”, ha assenyalat Puigneró.

“Volem que l’Aragó ens acompanyi en els Jocs”

“No hem tingut mai una actitud de menyspreu cap a l’Aragó, al contrari, volem que ens acompanyin en aquests Jocs”, ha continuat el vicepresident del Govern, que no s’ha volgut mullar amb una possible candidatura olímpica al 50%. “És una falsa polèmica. El percentatge final ve determinat pel lloc en què es desenvolupin les proves. L’important és que es puguin celebrar”, ha apuntat Puigneró, que igualment ha declinat opinar sobre quin nom hauria de portar la candidatura. “És un dels últims temes a resoldre i hem de ser capaços d’arribar a un acord. Fins ara és Pirineus-Barcelona, però en podem parlar”, ha comentat el vicepresident de la Generalitat.

Sobre possibles discrepàncies en el si del Govern sobre els Jocs Olímpics d’hivern 2030, Puigneró ha negat aquesta percepció. “No, no n’hi ha. Cap membre d’Esquerra del Govern no ha dit que no vulgui celebrar els Jocs. És un punt que consta al pacte de legislatura firmat per ERC i JxCat que s’ha de complir”, ha recordat el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori. “Hi poden haver alcaldes o altres membres d’ERC amb una opinió contrària, però forma part del debat que tindrem com a país”, ha conclòs Puigneró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona