Societat

Sánchez vol impulsar una comissió independent d’investigació dels abusos a l’Església

La iniciativa seria liderada pel Defensor del Poble i inclouria experts, associacions de víctimes i la mateixa Església

El govern de Pedro Sánchez vol impulsar la creació d’una comissió independent per investigar en profunditat els abusos contra menors comesos dins de l’Església catòlica, segons publica aquest diumenge el diari ’El País’ i han confirmat fonts de la Moncloa a l’ACN. La iniciativa, que el PSOE ja ha redactat, es registrarà aquesta setmana al Congrés i es votarà en les properes setmanes, i preveu encarregar al Defensor del Poble un informe sobre “les denuncies per abusos sexuals en l’àmbit de l’Església catòlica i el paper dels poders públics”. La comissió inclouria experts, representants de les administracions públiques, associacions de víctimes i membres de la pròpia Església. L’informe, un cop enllestit, es debatria al Congrés.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat la informació en una piulada. “Les víctimes no poden seguir silenciades. És hora de reparar el vostre dolor i evitar que torni a passar”, ha afirmat, en resposta a una publicació de l’escriptor Alejandro Palomas, que compartia la portada d’El País. Sánchez ha assegurat que el seu govern té el “compromís” que els abusos a l’Església “no quedin impunes”.

Palomas -que recentment ha fet públic que va ser víctima d’abusos- també ha informat que la setmana passada va mantenir una reunió a la Moncloa, d’on va sortir amb “una promesa”. “L’eco de moltes veus petites és, sumades totes, un terratrèmol. Avui és un gran dia, Pedro Sánchez”, ha dit.

La proposta de la Moncloa arriba després que la pròpia Església descartés impulsar per iniciativa pròpia una investigació independent com la que han promogut altres països europeus.

A mitjans de gener, i després d’una visita al Papa Francesc, el president de la Conferència Episcopal espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, va descartar crear una comissió independent perquè, segons va dir, “no és necessari” i no cal “multiplicar ens”.

La comissió d’investigació que promou Sánchez arriba després que en els últims anys el diari ’El País’ hagi destapat que almenys 251 clergues haurien abusat de 1.237 persones a Espanya amb total impunitat.

Segons explica el rotatiu, el PSOE confia en comptar amb els vots necessaris per tirar endavant la iniciativa, que és diferent a la que ja van registrar al Congrés ERC, Bildu i Unides Podem, i que preveu una comissió d’investigació de la pròpia cambra.

Els socialistes van votar a favor de tramitar la creació de la comissió al Congrés, però consideren que l’opció d’una comissió independent liderada pel Defensor del Poble seria millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona