Societat

El Festival Jardins de Pedralbes demana poder continuar celebrant-se “amb les mateixes condicions”

L’Ajuntament ha convocat un concurs per la cessió de l’espai un cop finalitzat el conveni amb el certamen

El Festival Jardins de Pedralbes es presentarà al concurs que ha obert l’Ajuntament de Barcelona per a l’ús dels jardins aquest estiu i demanarà poder mantenir les “mateixes condicions” de sempre.

La promotora del certamen, Concert Studio, confia que podrà “seguir endavant” amb l’edició 2022, però ha decidit presentar al·legacions a alguns termes de la licitació.

Segons han indicat fonts del festival a l’ACN, els requeriments limiten l’ús de l’espai destinat al Village i la zona gastronòmica, cosa que a parer seu impediria mantenir els escenaris petits i “el nivell de qualitat” i atenció al públic. Amb el conveni exhaurit (i prorrogat el 2021), el festival tindrà almenys un competidor per fer ús dels Jardins de Pedralbes enguany.

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un concurs per a la cessió dels Jardins de Pedralbes els mesos de juliol i agost a un esdeveniment cultural, després de molts anys cedint els jardins de Pedralbes al festival homònim a través d’un conveni.

La cessió es resoldrà pròximament i ja hi estan treballant les àrees de patrimoni de l’Ajuntament i la Generalitat –copropietaris dels jardins i el Palau de Pedralbes–, el Districte i Parcs i Jardins.

Mentrestant, el Festival Jardins de Pedralbes confirma que participarà en aquest concurs (l’edició de 2022 ja té el cartell anunciat i centenars d’entrades venudes). “Ens presentarem a la consulta pública, però també presentarem al·legacions sobre les condicions fixades per mantenir el nivell de qualitat i atenció al públic d’edicions anteriors”, expressa a l’ACN el director del festival, Martín Pérez.

Pérez argumenta que la reducció d’aquest espai suposaria anul·lar els dos escenaris petits (dedicats a músics emergents) i també generar “cues” a la zona de restauració. “El festival ha esdevingut un referent de la ciutat de Barcelona per la seva qualitat i prestigi i la nostra intenció serà sempre oferir la millor experiència a tot el nostre públic. Per això necessitem que el festival es pugui fer amb les mateixes condicions que s’ha celebrat fins ara i que l’han convertit en una de les cites culturals més prestigioses de Barcelona”, raona el promotor.

Concert Studio també al·lega que com a promotors “vetllen per la protecció del medi ambient” (apuntant a l’argument que hauria donat el Consistori per limitar l’ús dels jardins). Segons Martín, és precisament per això que el festival fa ús de tot l’entorn del parc, per evitar les massificacions. A més, afegeix que reduir-lo “va contra la seguretat sanitària i el confort i bona atenció dels assistents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona