Societat

Els legionaris es neguen a abandonar les antigues Casernes de Sant Andreu i rebutgen la indemnització

El Consorci de la Zona Franca haurà de fer un requeriment judicial per al seu desallotjament

El Consorci de la Zona Franca (CZF) requerirà judicialment el desallotjament de la germandat dels Antics Cavallers Legionaris de Barcelona dels terrenys i l’edifici que ocupen.

L’entitat s’ha negat a abandonar les antigues Casernes de Sant Andreu i ha rebutjat una indemnització de 12.600 euros, cosa que impedeix que el districte pugui continuar amb la transformació d’aquesta zona.

L’any 2013 es va signar un conveni amb diverses germandats de legionaris per tal de cedir-los l’ús d’una parcel·la de 5.000 metres quadrats, a més del local de les antigues casernes que ja ocupaven.

En el conveni s’explicitava que en qualsevol moment aquesta cessió podia finalitzar i ara la germandat no s’oposa a abandonar els terrenys, però sí el local que és l’objecte del conflicte. El moviment veïnal, que no va ser consultat al respecte, va considerar injusta i inapropiada aquesta cessió, i des del 2016 es van activar les gestions des de l’Ajuntament de Barcelona per instar al CZF revertir aquest conveni.

Aquesta desocupació definitiva de l’espai permetrà avançar en la transformació de Casernes. En concret, el desenvolupament d’aquesta parcel·la implicarà la construcció d’habitatge privat i equipaments que es concretin, a desenvolupar per Adif i el CZF, respectivament, segons el procés participatiu recollit a la MPGM de 2006.

El solar en qüestió va ser cedit pel CZF al consistori, en acompliment dels convenis de reparcel·lació de Casernes l’any 2010. La cessió, d’acord amb la Llei d’Urbanisme, s’hauria d’haver fet amb els terrenys lliures d’edificis i ocupants, donat que l’ajuntament n’ostenta únicament la propietat fiduciària.

El 2019 es va requerir formalment a la Junta de Compensació que lliurés a la corporació municipal la finca ocupada lliure de preexistències. Al llarg de l’any es va tornar a instar en repetides ocasions al CZF per avançar en el procés i, després de la pandèmia, es van reprendre les negociacions, fruit de les quals les germandats dels Sargents Provisionals i dels Cavallers Mutilats van acceptar la indemnització i van abandonar l’espai.

El 21 de gener el CZF va enviar un burofax a la darrera de les tres germandats per informar-los que tenien quinze dies hàbils per abandonar els terrenys i el local, acceptant la indemnització, proposta que han rebutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat