Societat

Les dones els van rebre a la capital de Burkina Faso

Un helicòpter va traslladar Pascual i Vilalta de Mali fins a Ouagadougou

Van arribar amb el mediador Chaavi

En un helicòpter del govern de Burkina Faso i acompanyats pel mediador Moustapha Chaavi, Roque Pascual i Albert Vilalta van sortir al migdia de Mali i van arribar a mitja tarda a la capital de Burkina Faso, Ouagadougou. Allà es van trobar amb les seves dones i van tenir una estona que van dedicar a rentar-se i afaitar-se.

Els voluntaris de Barcelona Acció Solidària van ser rebuts pel president de Burkina Faso, Blaise Compaore, al palau presidencial –una mostra més de la bona relació del president i Moustapha Chaavi– i després van pujar a l'avió de l'exèrcit espanyol que ja els esperava per traslladar-los en direcció a l'aeroport del Prat. A més de les seves parelles, al Falcon, que havia sortit al migdia de la base de Torrejón de Ardoz, hi viatjaven també la secretària d'estat de Cooperació, Soraya Rodríguez, agents del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i un equip d'atenció amb un metge i un psicòleg.

És amb la sortida de Mali cap a Burkina Faso quan es considera que el segrest més llarg de la història del Sahel va començar a acabar-se. Els voluntaris de Barcelona Acció Solidària van ser retinguts el 29 de novembre a la principal carretera de Mauritània.

101
dies
va estar segrestada Alícia Gámez. L'única dona, que és funcionària de Justícia, va ser alliberada al març.
268
dies
han passat entre el segrest a Mauritània, el 29 de novembre, i ahir, quan Albert Vilalta i Roque Pascual van tornar a Barcelona.

SMS del negociador: “Tot va bé”

Roque Pascual i Albert Vilalta van estar en “zona segura” quan van pujar a un helicòpter que els va dur a la capital de Burkina Faso, Ouagadougou. “Estic a l'helicòpter amb els dos exsegrestats. Tot va molt bé”, deia l'SMS en francès que el mediador Moustapha Chaavi va enviar als negociadors espanyols. Tot estava en mans de Moustapha Chaavi. Feia dies que era ell qui tenia les claus de l'operació. Nascut fa 50 anys a Nouakchott, és conseller del president de Burkina Faso i ja va negociar l'alliberament d'Alícia Gámez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona