Societat

Escrivá defensa la proposta de quotes d’autònoms

Titlla de “soroll” les crítiques d’Unides Podem

El ministre de Seguretat Social reivindica el diàleg social i argumenta que dos de cada tres autònoms cotitzaran menys

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha defensat la proposta de quotes d’autònoms i ha titllat de “soroll” les crítiques d’Unides Podem. En una entrevista aquest dijous al matí a La 2 i Ràdio 4, Escrivá ha dit que “ja està acostumat a aquests sorolls” i que “després no tenen recorregut”. Veus de la formació lila han reclamat la retirada de l’última proposta de quotes -que augmenta la mínima i redueix la màxima- que el titular de Seguretat Social ha plantejat als agents socials perquè la veuen “inassumible”. Escrivá ha argumentat que són “petits ajustaments” i que dos de cada tres autònoms cotitzaran menys així com tres de cada quatre treballadors per compte propi que tinguin menys de 30 anys.

La proposta és “extraordinàriament equitativa”, ha assegurat Escrivá, que ha reivindicat el diàleg social i la cerca d’un “consens”, ja que hi ha opinions divergents entre els agents socials. El ministre ha subratllat que la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, “va valorar” la feina que s’està fent per negociar amb ells i ha lamentat que es tendeixi a “magnificar”.

“Cal buscar l’equilibri per a un sistema més just”, ha insistit Escrivá, que ha negat que la proposta tingui afany recaptatori. El ministre ha remarcat que el que està fent és proposar un sistema que té un “consens molt gran”, que és que cotitzin pels rendiments nets.

Escrivá també ha apuntat que la “importància de l’esquema de protecció” dels autònoms que depèn del nivell de cotització que tinguin. En aquest sentit, el ministre ha dit que cerca implantar un sistema “més just” i que doni “més protecció” als autònoms.

Treballadors en ERTO

Escrivá ha explicat que el nombre de treballadors en ERTO a Catalunya és d’un de cada 200. “Queden molt pocs i molt disseminats”, ha explicat, i ha recordat que en els pitjors moments de la pandèmia eren un de cada quatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva