Societat

Un jutjat dona cinc dies a la UB per justificar l’experimentació amb cadells de raça ‘beagle’

Entitats animalistes havien demanat paralitzar completament l’experiment que pot acabar amb el sacrifici de la majoria dels gossets

Al·leguen que l’objecte del contracte públic entre la UB i Vivotecnia és “il·lícit” i que hi ha “alternatives” a l’experimentació amb animals

Un jutjat contenciós administratiu de Barcelona ha donat cinc dies a la Universitat de Barcelona (UB) per justificar el contracte amb un laboratori per experimentar amb 38 cadells de raça beagle, la majoria dels quals acabarien sent sacrificats.

Advocats animalistes i l’associació Lex Ànima demanen paralitzar totalment l’experiment del Parc Científic de la UB i l’empresa Vivotecnia, però el jutjat ha donat cinc dies hàbils de marge a la universitat per oposar-se a la petició. Les dues entitats sol·liciten que es prenguessin “mesures cautelaríssimes urgents”, atesa la “gravetat i urgència de l’afer”, fins que es resolgui “el procediment obert en via administrativa i el recurs contenciós que es pugui interposar”.

Al·leguen que l’objecte del contracte públic entre la UB i Vivotecnia és “il·lícit” i que hi ha “alternatives” a l’experimentació amb animals. Segons les dues entitats, la llei de protecció dels animals utilitzats per a experimentació prohibeix aquesta pràctica si existeix un mètode alternatiu.

També denuncien que s’ha vulnerat la normativa en la tramitació administrativa, atès que abans de la licitació no s’ha convocat la Comissió d’Experimentació Animal perquè valori, precisament, si hi ha mètodes alternatius o si el protocol de l’experiment compleix amb la legalitat. Afegeixen que no s’ha emès la corresponent autorització prèvia a la licitació.

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals es recorda que l’abril del 2021 “es va fer públic un vídeo gravat als laboratoris de Vivotecnia per una extreballadora”, amb imatges de “tortures infringides de forma gratuïta i intencionada” als animals que hi havia. Arran d’aquestes imatges, l’empresa està sent objecte d’una investigació judicial per presumpte maltractament animal.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ