Societat

Més de 300 treballadors de la metal·lúrgia es concentren a Foment per exigir l’acompliment del conveni

CCOO i UGT-FICA demanen que s’actualitzin les taules salarials amb la clàusula de garantia prevista en l’acord

Més de 300 professionals del metall de la província de Barcelona convocats per CCOO i UGT-FICA s’han mobilitzat aquest dimarts per exigir a la Unió Patronal Metal·lúrgica l’aplicació del conveni sectorial vigent i l’actualització de les taules salarials segons la clàusula de garantia prevista en el pacte. Els treballadors s’han aplegat a plaça Urquinaona i d’allà han caminat fins la seu de Foment, situada a Via Laietana, on un representant sindical ha llegit un manifest amb les demandes recollides i ha acusat la patronal d’estar “segrestant part del salari dels treballadors amb l’únic motiu de mercadejar amb el conveni”.

A la seu de Foment del Treball, els representants sindicals han entregat el manifest que denuncia “els incompliments de la patronal” pel que fa al conveni, segons ha declarat als mitjans el secretari general d’Indústria de CCOO, José Antonio Hernández.

El conjunt del sector exigeix a la patronal l’actualització de les taules salarials amb l’increment del 4% i el pagament amb efectes retoractius des del gener del 2022. Demana també el desenvolupament de les comissions de treball del Pacte Complementari Sisè del conveni anterior (guàrdia, plans industrials, desconnexió digital, registre de jornada, treball a distància, desenvolupament de les dietes i ocupació).

Al llarg de la mobilització, els assistents han reclamat una negociació col·lectiva “justa” i han acusat la patronal de “manca d’escrúpols” i de “mercadejar amb el conveni”.

Els treballadors han advertit també que les gestions dels darrers convenis “ja ha portat problemes i tensions” i “han obligat, amb el seu incompliment, a denunciar-los als jutjats”.

Des de la patronal UPM, el seu president Jaume Roura i Calls, ha assegurat volen arribar a un acord que beneficiï empreses i sindicats el més aviat possible. El president de la patronal ha afirmat també que el passat mes gener ja es van establir les taules de negociació amb els treballadors i s’ha celebrat la primera taula oberta de treball per resoldre el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins