Societat

Collboni assegura que l’acord perquè els comerços obrin més diumenge generarà molts llocs de treball

El primer tinent diu que “no s’entendria” que ERC no donés suport a la iniciativa, treballada amb la Generalitat

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que l’acord per ampliar els dies d’obertura comercial en zones turístiques generarà “centenars i milers” de llocs de feina. No ha volgut concretar cap xifra concreta, tampoc pel que fa a facturació, ja que ha afirmat que en el context actual és difícil fer previsions. Malgrat tot, ha dit que les xifres es coneixeran ja que el consistori farà un seguiment de la mesura. L’acord permetrà que els comerços puguin obrir diumenges i festius de 12 a 20 hores entre el 15 de maig i el 15 de setembre. D’altra banda, Collboni ha dit que “no s’entendria” que el grup municipal d’ERC no donés suport a la iniciativa, que ha recordat que s’ha treballat amb la Generalitat.

El primer tinent d’alcaldia ha reconegut les dificultats per arribar a l’acord, que ha qualificat d’”inèdit” i “complexe”. Aquest ha comptat amb el suport de la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, PIMEC Comerç, Foment del Treball, l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) i la UGT. CCOO també hi ha participat i està a l’espera de ratificar-lo.

En aquest sentit, ha celebrat que s’ha arribat a un pacte amb totes les parts implicades i que contempla totes les variables i dona “totes les garanties”. La signatura de l’acord s’havia d’escenificar i explicar aquest dilluns a la tarda però uns desacords en la literalitat d’algunes parts del text van fer que s’endarrerís “unes hores”.

Pel que fa al seguiment, ha garantit que s’analitzaran quantes contractacions es produeixen i si hi ha conversions de contractes de temps parcial a complet, a través d’un observatori específic.

En clau política, ha afirmat que l’acord és una posició que manté tot el govern municipal. Aquest divendres es votarà al ple municipal la sol·licitud a l’autoritat competent, la Generalitat, perquè els establiments comercials de les zones turístiques puguin obrir els diumenges i festius del període concret. En aquest sentit, ha recordat que l’àrea de Comerç de la Generalitat ha estat participant en l’assoliment de l’acord i per això ha considerat que el coherent seria que el grup municipal d’ERC hi donés suport. “Si fan una altra cosa ja ho explicaran, però jo crec que no s’entendria massa”, ha manifestat.

Tot i les dificultats per fer previsions, Collboni ha augurat que la temporada alta d’aquest 2022 tindrà més turistes que l’any passat, tot i que no s’assoliran encara els nivells del 2019. Amb tot, ha apuntat que els comerços tindran més oportunitat de facturació gràcies a aquest acord i estarà “preparada” per quan arribi la recuperació total del sector.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA