Societat

Els 27 acorden reobrir la frontera exterior als turistes completament immunitzats amb vacunes aprovades a la UE

Els estats poden demanar una PCR negativa a recuperats de la covid i immunitzats amb vaccins validats per l’OMS

Brussel·les aprova que els tests d’antígens siguin vàlids per obtenir el certificat de recuperació

Els 27 han acordat reobrir la frontera exterior a partir de l’1 de març als turistes completament immunitzats amb vacunes aprovades a la Unió Europea. En la reunió d’Afers Generals, els ministres han donat llum verda a abordar les restriccions als viatges des de països tercers de manera individual segons la situació del viatger i no únicament segons el risc al país, en la línia del que la Unió Europea ha fet també amb els viatges dins del bloc. En el cas de les persones immunitzades amb vacunes aprovades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) però no a la Unió Europea, se’ls permet viatjar, però els estats poden demanar un test PCR negatiu abans del viatge o imposar quarantena.

L’acord dels ministres també preveu que els estats puguin demanar una prova PCR negativa als viatgers de països tercers que s’han recuperat de la malaltia, així com als que no tenen el passaport covid creat per la Unió Europea o als quals es reconeix una validesa equivalent.

Per ser considerada una persona completament vacunada han d’haver passat 14 dies des de l’administració de la segona dosi i no més de 270 dies o haver rebut la dosi de reforç.

En el cas dels menors d’entre 6 i 18 anys, podran viatjar amb una PCR negativa en cas que no hagin completat la pauta de vacunació.

Test antígens vàlids

La Comissió Europea ha aprovat aquest dimarts que els tests d’antígens de laboratori siguin a partir d’ara vàlids per obtenir el certificat de recuperació. Les noves regles, que es poden aplicar immediatament, permeten que els estats puguin emetre certificats de recuperació amb un test d’antígens positiu, mentre que abans només era possible amb una PCR negativa. A més, els estats poden emetre certificats de recuperació retroactivament amb proves d’antígens positives des de l’1 d’octubre del 2021. Ara, cada estat aplicarà les normes un cop tingui el sistema preparat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona