Societat

Cementiris de Barcelona amplia els serveis d’incineració amb un cinquè forn

El nou crematori està a les instal·lacions del cementiri de Montjuïc

Cementiris de Barcelona ha ampliat els seus serveis d’incineració engegant el cinquè forn crematori al recinte de Montjuïc per millorar el rendiment de les instal·lacions.

Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona, en els últims anys l’opció d’incineració dels difunts ha guanyat terreny a la inhumació i actualment el servei de cremació és més demandat que el d’enterrament, i per això “és necessari adaptar els recursos i infraestructures a les noves necessitats”.

En paral·lel a la instal·lació d’aquest cinquè forn, Cementiris de Barcelona ha treballat en la millora de les condicions d’acollida i estada de les famílies i ha habilitat una nova sala que ofereix una major intimitat a les famílies per poder assistir a la introducció del fèretre al forn crematori com a últim acte de comiat.

El forn, que ha costat més d’un milió d’euros, va arribar al Cementiri de Montjuïc el mes de setembre passat, i després de la instal·lació ha estat en període de proves a l’espera que la Generalitat certifiqués el seu correcte funcionament.

Segons apunta el consistori, en aquests moments el forn ja està operatiu i s’ha incorporat com a nou recurs en el procés de cremació de les persones difuntes.

En tractar-se d’un equip més compacte, el cinquè forn té integrat el seu propi sistema de refredament de gasos, cosa que permet guanyar en seguretat i reduir espai útil a la instal·lació.

A més, totes les dades de les emissions d’aquest nou equip són monitoritzades en continu mitjançant un Sistema Automàtic de Mesurament (SAM) que reporta les dades obtingudes a servei de vigilància ambiental de la Generalitat.

Pel que fa a la gestió operativa, la incorporació del forn garanteix una major flexibilitat a l’hora de dur a terme els manteniments i revisions periòdiques per identificar les possibles avaries de forma preventiva, reduint els costos de manteniment correctiu i maximitzant així l’operativitat dels forns.

Com ja es feia amb la resta de forns, aquest nou equip s’ha connectat a la xarxa de reaprofitament de calor residual que es desprèn en el procés de la cremació per poder dotar d’aigua calenta, calefacció i refrigeració tota la instal·lació del forn crematori.

Aquesta intervenció també ha permès reordenar i millorar els espais i desenvolupar sistemes de control més innovadors i tecnològics que afavoreixen que els operaris dels forns disposin d’una informació remota i en temps real de l’operativa de tota la planta.

La posada en funcionament del cinquè forn crematori, afirma l’Ajuntament, se suma a altres projectes amb l’objectiu de donar una millor resposta a les noves realitats i demandes de la ciutadania, com per exemple els projectes d’ampliació dels espais de repòs de les cendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat