Societat

Protecció Civil adapta el pla Procicat per preveure la resposta a crisis migratòries com la d’Ucraïna

Preveu la creació d’espais d’acollida d’emergència de caràcter temporal

La Comissió Permanent de Protecció Civil ha revisat aquest dijous el pla Procicat per preveure la resposta del sistema en emergències per crisis migratòries i altres emergències que generin necessitats extraordinàries en relació amb l’atenció a les persones. S’ha incorporat un annex que estableix que es podran habilitar espais d’acollida d’emergència en el cas de crisis migratòries que generin fluxos extraordinaris de persones en condició de vulnerabilitat que requereixin una atenció que no es pugui garantir amb els recursos habituals. Aquests centres d’acollida d’emergència seran de caràcter temporal (48-72h) i actuaran com a espais de derivació en funció de les necessitats detectades.

L’objectiu d’aquesta adaptació és preparar i estandarditzar una resposta coordinada del sistema de protecció civil de Catalunya per donar suport al sistema de serveis socials, migració i refugiats en cas de situació extraordinària per una arribada massiva, simultània i sostinguda de persones migrades o refugiats.

Els centres d’acollida que preveu l’annex hauran de complir uns estàndards quant a espais de registre, punt d’entrada, informació, atenció sanitària, social i legal, sales de reunions, espai de pernoctació, de lleure, cuina, menjador, d’higiene personal. També estableix els serveis i processos d’atenció a les persones en funció de les necessitats detectades, com ara primera atenció humanitària, atenció sanitària i social o atenció legal, entre d’altres.

Els espais també hauran d’estar adaptats per a persones amb discapacitat, diversitat funcional i/o necessitats específiques (nadons, discapacitat física). A més, també s’hauran d’adaptar a les característiques culturals i religioses de les persones acollides.

El dimensionament i el perfil dels professionals per a l’atenció a les persones en els espais d’acollida serà variable en funció de la valoració dels coordinadors dels grups en relació a les necessitats dels afectats. En tot cas, es preveu la participació de Creu Roja i dels professionals de l’àmbit de treball social i de la resta d’organismes i professionals necessaris per garantir tots els processos d’atenció a aquestes persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre