Societat

Francesc Conesa ja és el nou bisbe de Solsona

El substitut de Xavier Novell ha volgut llançar un missatge de “reconciliació i de pau” en plena guerra a Ucraïna

Francesc Conesa i Ferrer ja és el nou bisbe de Solsona després de prendre possessió del càrrec en una cerimònia aquest dissabte a la catedral de Solsona. “Vinc carregat d’il·lusió a prosseguir l’anunci de Jesucrist i vinc a acompanyar la vostra fe i a posar-me al vostre costat per caminar junts”, ha assegurat Conesa en la seva homilia. “I també vinc en actitud de servei, ja que no desitjo altra cosa que ser servidor de la vostra alegria i proclamar cada dia la bona nova”, ha prosseguit el flamant bisbe de Solsona, que igualment ha volgut llançar un missatge de “reconciliació i de pau” en plena guerra a Ucraïna. Conesa substitueix el seu antecessor, Xavier Novell, que l’agost de l’any passat va renunciar al bisbat de Solsona per amor.

“Cal ser una Església de portes obertes”

“Cal ser una Església de portes obertes sempre disposada a acollir, però també sortir als carrers per comunicar el goig de creure en Jesucrist”, ha apostat el bisbe de Solsona. “Hem de ser una Església que surt a les perifèries perquè la llum de l’Evangeli inundi el cor de tots els homes. I una Església propera a tothom, però especialment als més pobres, als malalts i als més petits”, ha reflexionat en veu alta Conesa, que també ha volgut fer una referència a la guerra entre Rússia i Ucraïna. “Hem de proclamar un missatge de reconciliació i de pau, i més avui quan sentim que la barbàrie de la guerra es fa present a Europa. Sentim la necessitat de proclamar el missatge de l’Evangeli i continuar anunciant la misericòrdia i el perdó”, ha reblat el bisbe de Solsona.

En paral·lel, Francesc Conesa també ha defensat “renovar estructures” i “reformar molts elements de l’Església”. Ahir divendres, el nou bisbe de Solsona va reconèixer que la marxa de Novell havia deixat “moltes persones dolgudes” a la diòcesi. “S’ha de posar en valor totes les coses bones que ha fet, però la seva sortida ha deixat moltes persones dolgudes per la manera de fer-ho, i crec que ara cal tornar a la normalitat”, va subratllar Conesa, que va explicar que el repte que té per davant és “gran”, però va avisar que no l’espanta i va afirmar que l’Església “no pot estar mirant-se a si mateixa contínuament”. “Cal una mirada oberta, hem de mirar cap a fora, sortir a la vida i amb la perspectiva d’estar oberts a la realitat”, va sentenciar el nou bisbe de Solsona.

L’acte de possessió de Francesc Conesa com a bisbe de Solsona no ha estat exempta de polèmica entre els partits de l’Ajuntament. Alternativa per Solsona-CUP ha criticat que el govern municipal de Solsona, format per ERC, hagi decidit assistir a la cerimónia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós