Societat

Un fort terratrèmol sacseja la costa nord-est del Japó

El sisme ha activat un avís de tsunami

Analitzen incidències a les centrals nuclears de Fukushima

Un terratrèmol de 7,3 graus de magnitud ha sacsejat aquest dimecres a la nit hora local (15.36 hora catalana) la costa nord-est del Japó.

L’epicentre del sisme s’ha localitzat a 60 quilòmetres de profunditat a una cinquantena de quilòmetres mar endins davant la costa de les prefectures de Fukushima i Miyagi, segons ha informat l’Agència Meteorològica del Japó.

Les autoritats han activat un avís per risc de tsunami, de fins a un metre d’altura, a la zona més afectada.

El terratrèmol, que ha estat precedit per un altre sisme de menor intensitat s’ha notat amb força a diverses zones de l’est i el centre del Japó, entre les quals Tòquio, on ha arribat al nivell quatre de l’escala japonesa, d’un màxim de set. En alguns punts ha arribat al nivell sis. L’escala japonesa mesura l’agitació a la superfície i les zones afectades, més que no la intensitat del tremolor.

El sisme ha provocat talls elèctrics a la localitat de Soma, a Fukushima, a àmplies zones de Tòquio i a les prefectures properes de Kanagawa, Chiba i Saitama.

El primer ministre japonès, Fumio Kishida, ha convocat una reunió d’emergència per coordinar el seguiment de la situació i analitzar possibles danys.

Diverses línies d’alta velocitat han patit interrupcions al nord-est del país. A més, com a mesura de precaució s’ha tancat diversos trams d’autopistes i l’aeroport de Haneda, a Tòquio.

Analitzen incidències a les centrals nuclears de Fukushima després del terratrèmol

EFE

L’operador de les centrals nuclears de Fukushima I i II ha informat aquest dimecres que el fort terratrèmol que s’ha produït a la zona ha activat l’alarma d’incendis en un dels seus edificis i la interrupció d’un sistema de refrigeració de combustible utilitzat, unes anomalies l’abats de les quals encara s’està analitzant.

L’alarma d’incendis s’ha activat després del sisme a l’edifici del reactor 5 de la central Fukushima Daiichi (I), en procés de desmantellament des de la crisi nuclear del 2011, provocada també per un terratrèmol i el posterior tsunami. El problema al sistema de refrigeració afecta les piscines on s’emmagatzema el combustible atòmic utilitzat a la planta de Daiini (II).

El regulador nuclear japonès ha assegurat a la cadena estatal NHK que no s’ha detectat fins ara augments de la radioactivitat a les centrals ni als seus voltants, i ha precisat que l’operadora de la planta té previst resoldre el problema de la refrigeració de combustible en un termini breu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA