Societat

Els transportistes impedeixen l’entrada dels camions al port de Barcelona en el novè dia de vaga

L’aturada continua amb el suport de més patronals del sector que veuen “insuficient” la proposta del govern espanyol

Els transportistes han impedit aquet matí el pas dels camions al port de Barcelona en el novè dia de vaga per protestar contra l’alt preu del carburant, i que està provocant afectacions en el subministrament de moltes empreses. Els piquets de l’aturada s’han situat a l’entrada a les terminals contenidors de la infraestructura barcelonina i han impedit l’entrada dels camions aquest dimarts a primera hora matí, segons confirmen fonts de l’enclavament. Al llarg del matí, el nombre de concentrats ha baixat i alguns camions han entrat a les terminals. El trànsit de camions al port d’aquest dimarts és molt més baix de l’habitual després d’una setmana de tensió amb els vaguistes.

El Port està en contacte amb els cossos de seguretat per “garantir que es pugui treballar a les terminals i per assegurar la cadena de subministrament”. Fonts portuàries valoren positivament la proposta del govern espanyol de subvencionar el gasoil amb 500 milions d’euros després de reunir-se aquest dimarts amb el Comitè Nacional de Transport per Carretera, però afegeixen que ara cal que es concreti.

L’organització convocant, la Plataforma per la Defensa del Transport de Mercaderies, va considerar insuficient el plantejament de l’executiu de Pedro Sánchez. A més, altres patronals com la Federació Nacional d’Associacions de Transport (Fenadismer) han anunciat que no treballaran fins que no es detallin les mesures “urgents i efectives” per què els transportistes “surtin de la ruïna” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona