Societat

Cessen la comissària de la policia espanyola que ha dit que a algunes dones els agradaria ser violades per antidisturbis

Estíbaliz Palma hauria admès la veracitat dels àudios amb les seves polèmiques declaracions, segons fonts del ministeri d’Interior

Va fer les afirmacions durant un homenatge a un agent lesionat durant els disturbis contra la sentència de l’1-O

La comissària en cap de la Policía Nacional espanyola a Pontevedra, Estíbaliz Palma, ha estat cessada de manera fulminant després de filtrar-se un àudio en el qual, en referència a l’actuació policial a Catalunya, afirma que “ja els agradaria a algunes que les violés un UIP (Unitats d’Intervenció Policial, antiavalots)”.

Aquesta conversa, que ha estat difosa per eldiario.es, es va gravar en un dinar celebrat a Vigo en homenatge a un agent de la unitat UIP (antidisturbis) que es va haver de jubilar per les seqüeles de les ferides que va patir durant els disturbis contra la sentència del procés.

Fonts del ministeri de l’Interior han confirmat a Efe que la Direcció General de la Policia ha pres aquest dilluns la decisió de cessar la comissària de Pontevedra que, segons afegeixen, hauria admès la veracitat dels àudios publicats.

Palma reflexiona en la seva intervenció sobre les crítiques que va rebre l’actuació policial a Catalunya, on segons ella, “hi va haver 48 hores on semblava que la Policía Nacional s’havia transformat i, de sobte, violava, maltractava i no sé què quantes coses feia més”.

Aquesta, no obstant això, no és l’única declaració polèmica que la comissària de la Policia Nacional de Pontevedra va realitzar davant els comandaments policials i agents que van assistir a l’homenatge.

“Hi ha una dita que diu que darrere d’un gran home hi ha una bona dona, que d’aquí a una mica serà darrere d’una bona dona hi ha un bon home. O bé una altra dona o un fluid. O alguna cosa”, diu la dirigent policial entre els riures dels seus companys.

La comissària, que va ser nomenada cap a Pontevedra l’octubre del 2019, recorda a més la seva destinació prèvia a Pozuelo de Alarcón (Madrid), a la qual es refereix com una “plaça nacional i no republicana”. I afegeix que era “un àmbit magnífic quan feies una xerrada”.

Va ser allà, segons Estíbaliz Palma, on els seus fills li van preguntar “mamà, què fa la policia a Catalunya”, després de veure imatges de les seves intervencions en xarxes socials, la qual cosa va derivar en el comentari sobre les dones catalanes i els antidisturbis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona