Societat

Alsina defensa el compromís català per crear una Macroregió Mediterrània

La consellera d’Acció Exterior vol impulsar Catalunya com a “hub mediterrani”

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha defensat aquest dijous el compromís de Catalunya amb la creació d’una Macroregió Mediterrània per fomentar “una major cooperació entre les dues ribes de la Mediterrània”. En una intervenció als MedCat Days a Barcelona, Alsina ha assegurat que és un “imperatiu estratègic” col·laborar amb els veïns mediterranis, i ha recordat que la Comissió Europea promou aquest tipus d’aliances i ja hi ha la macroregió Bàltica, la del Danubi, la de l’Adriàtic i el Iònic i l’Alpina. Alsina ha dit que vol impulsar Catalunya com a “hub mediterrani” i ha recordat que el país és el “hub logístic més gran del sud d’Europa, amb una xarxa que pot arribar fins a 400 milions de consumidors en 48 hores”.

Així, per exemple, la consellera titular d’Acció Exterior ha recordat que el 20% dels residents estrangers a Catalunya provenen de la riba sud del Mediterrani i que les relacions amb la regió suposen el 27% del comerç exterior. Altres elements que per Alsina són primordials en la importància de la Mediterrània són projectes que ha considerat “clau” com el gaseoducte Midcat o el corredor mediterrani.

La consellera Alsina ha dit la Macroregió Mediterrània hauria de comptar amb suport financer i funcionar com una “plataforma oberta i àgil més enllà de les fronteres, els sectors i els nivells de governança”.

Així, ha dit que es tracta d’articular “un espai de treball per recollir tot el que ja s’està fent i impulsar nous projectes de caràcter euroregional, transfronterer i transnacional”, sobretot per trobar “solucions conjuntes per millorar la competitivitat i el desenvolupament socioeconòmic del territori”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot