Societat

El sector de l’alimentació i les begudes alerta que perd 100 milions d’euros diaris amb la vaga

Parla d’una situació “crítica”

La Federació d’Indústries de l’Alimentació reclama avenços ja en la negociació entre el govern espanyol i els camioners

El director general de la Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i les Begudes (FIAB), Mauricio García de Quevedo, ha alertat aquest dijous de la situació “crítica” que viu el sector per culpa de la vaga de transportistes que fa onze dies que dura. En una roda de premsa celebrada a Barcelona ha avisat que les aturades dels camioners provoquen cent milions d’euros diaris de pèrdues i posen en risc les exportacions. “Hi ha fàbriques tancades i empreses que es plantegen fer ERTO”, ha apuntat abans de reclamar un acord entre els transportistes i el govern de l’Estat durant la reunió que ambdues parts tenen programada per aquest dijous.

Precisament, aquest dijous està prevista una reunió entre el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per intentar arribar a una entesa entre les parts i acabar amb l’aturada.“Confiem, animem i desitgem que s’arribi a un acord i que s’acabi pel bé de la societat, l’economia i els sectors econòmics”, ha ressaltat García de Quevedo, durant la presentació de la nova edició del saló Alimentaria.

Segons ha reconegut el representant gremial, el sector de l’alimentació encarava el 2022 com l’any de la seva recuperació gracies al retorn del turisme i el final de la pandèmia. Aquestes previsions optimistes, ha reconegut, s’han estroncat durant les darreres setmanes. “La situació dels costos inflacionaris i la guerra d’Ucraïna han posat el sector en escac pel problema d’aprovisionament de matèries primeres i pel problema que és transversal de costos energètics”, ha lamentat.

El dirigent patronal ha assegurat que el sector es troba en un “moment crític”, “de molta incertesa” i per això ha advertit que depenent de com es comporti l’executiu en les properes setmanes o mesos “serà un any que es podrà salvar o tornar a una crisi difícil per al sector”. “Cal posposar moltes més coses i no provocar més escenari inflacionistes amb activitats que puguin suposar més costos”, ha resumit García de Quevedo.

Per tal de resoldre aquesta situació, ha apel·lat a la col·laboració publico-privada i ha celebrat mesures recents com aparcar la reforma fiscal que tenia prevista fer el govern o les mesures adoptades per facilitar la importació de matèries primeres de països alternatius a Ucraïna i Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

Detecten un centenar de càncers de còlon i recte en deu anys

palamós